Svet

Evropska komisija dobila britanske predloge o Bregzitu

Beogradski glas (Beta-AP) – Evropska komisija saopštila je danas da je dobila pisane predloge od britanske vlade za izmenu odbačenog sporazuma o uređenom Bregzitu.

Britanska vlada saopštila je ranije da su Briselu poslati „poverljivi tehnički non-pejperi koji odražavaju ideje koje Velika Britanija predlaže“. Non-pejperi su dokumenti o kojima treba da se razgovara pre nego o formalnim predlozima.

Portparolka Mina Andreeva rekla je da je Komisija „dobila dokumenta iz Velike Britanije i na osnovu toga ćemo danas i sutra imati tehničku raspravu o nekim aspektima carine, proizvedene robe i sanitarnih i fitosanitarnih pravila“.

Andreeva je dodala da je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker juče razgovarao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom i da mu je rekao da je „dogovor poželjan i još uvek moguć“.

Pored planiranih tehničkih razgovora, Andreeva je dodala da će glavni pregovarač EU za Bregzit, Mišel Barnije i britanski ministar za Bregzit, Stiven Barkli sutra razgovarati o Bregzitu i na „političkom nivou“.

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU 31. oktobra.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 01. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!