Svet

Evropska komisija dobila britanske predloge o Bregzitu

Beogradski glas (Beta-AP) – Evropska komisija saopštila je danas da je dobila pisane predloge od britanske vlade za izmenu odbačenog sporazuma o uređenom Bregzitu.

Britanska vlada saopštila je ranije da su Briselu poslati “poverljivi tehnički non-pejperi koji odražavaju ideje koje Velika Britanija predlaže”. Non-pejperi su dokumenti o kojima treba da se razgovara pre nego o formalnim predlozima.

Portparolka Mina Andreeva rekla je da je Komisija “dobila dokumenta iz Velike Britanije i na osnovu toga ćemo danas i sutra imati tehničku raspravu o nekim aspektima carine, proizvedene robe i sanitarnih i fitosanitarnih pravila”.

Andreeva je dodala da je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker juče razgovarao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom i da mu je rekao da je “dogovor poželjan i još uvek moguć”.

Pored planiranih tehničkih razgovora, Andreeva je dodala da će glavni pregovarač EU za Bregzit, Mišel Barnije i britanski ministar za Bregzit, Stiven Barkli sutra razgovarati o Bregzitu i na “političkom nivou”.

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU 31. oktobra.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x