Која земља ће освојити највише медаља?

Oсвојити највише медаља

Ово је класична олимпијска опклада о којој се многи људи питају. Лако је разумети његову привлачност: ко не би желео да предвиди освајача највише медаља? Нажалост, ово је скоро немогуће предвидети, толико фактора може да утиче на њега да је готово случајан. Корисна ствар ове опкладе је што се тражи победник, а не број освојених медаља.

То је зато што је стварни број медаља готово немогуће тачно предвидети – зависи од толико фактора: на колико догађаја ваша нација учествује; колико има спортиста; колико их има у сваком догађају; колико медаља је доступно у свакој дисциплини (неки догађаји су конкурентнији од других); а затим постоје фактори које је веома тешко предвидети као што је формат сваког догађаја. С друге стране, победник је више потврђен исход: нико не може да предвиди ко ће освојити највише златних медаља, али можемо да предвидимо ко ће освојити највише медаља.

Да ли ће у сваком случају бити нерешено?

Ово је смешно, али је такође прилично добра опклада: постоји много олимпијских догађаја на којима имате веома мали број спортиста који се такмиче, а мали број медаља је на располагању. У таквим случајевима, могуће је да ће доћи до веза. На пример, у дисциплини ритмичка гимнастика, има само 8 такмичара и само 2 медаље (златна и сребрна). С обзиром на то да 8 спортиста заврши на првом, другом или трећем месту, постоји велика шанса за изједначење. Нерешени резултати у другим догађајима су мање вероватни, али ако нађете догађај на коме је мали број спортиста, а мали број медаља, вреди га укључити као опкладу.

Колико ће златних медаља освојити САД?

Ово је чудно: никада нисам видео да се неко кладио на ово, али вреди размислити. То је добра опклада јер имате велику контролу над тим: можете проценити колико медаља ће ваша нација вероватно освојити, а затим освојити више или мање. САД ће готово сигурно освојити највише медаља укупно. Дакле, питање је заиста о златним медаљама: колико ће Американци вероватно освојити? Ову опкладу олакшава чињеница да тачно знате колико спортиста се такмичи у САД. Такође можете да погледате резултате у одређеном спорту: ако је спорт освојио много медаља на недавним Олимпијским играма, можете очекивати да ће и овога пута бити добар.

Колико ће нација имати освајача медаља?

Ово је добра опклада јер се не ради само о броју освојених медаља, већ ио броју нација које освајају медаље. Због тога на то мање утиче број медаља које се могу освојити у свакој дисциплини. Овај је такође олакшан чињеницом да га можете контролисати променом броја који предвиђате. Као и код опкладе на златне медаље, такође можете погледати резултате у одређеним спортовима да бисте направили своје предвиђање. Једина ствар на коју треба водити рачуна је да нација домаћин увек осваја медаље на Олимпијади, па се побрините да их уклоните из рачунања ако је потребно.

Која земља ће имати највише спортиста са златним, сребрним и бронзаним медаљама?

Златним, сребрним и бронзаним медаљама

Ову опкладу је најбоље направити у комбинацији са бројем медаља јер је лакше предвидети колико ће медаља ваша нација освојити. Као и код претходне две опкладе, такође можете погледати резултате у одређеном спорту да бисте направили своје предвиђање. Спортови попут атлетике, пливања и гимнастике увек ће се налазити у топ 3, али већина спортова има само једног спортисту по нацији, тако да је лакше предвидети ко ће завршити са медаљом. Једина ствар на коју треба водити рачуна је да земље домаћини увек освајају медаље на Олимпијади, па се побрините да их уклоните из рачунања ако је потребно.

Који спорт има највише златних медаља?

Ово је једна од најбољих опклада јер је готово немогуће предвидети исход: нико не зна унапред који ће догађаји бити најконкурентнији. Нема смисла да покушавате да направите општу прогнозу: не знате у ком спорту ће ваша нација вероватно завршити прва. Уместо тога, само желите да пронађете најконкурентнији догађај: претражите олимпијски распоред за догађаје са пуно такмичара (100 +), и много медаља на располагању (5+). Ова опклада је олакшана чињеницом да тачно знате колико ће спортиста нација домаћин играти на сваком догађају.

Да ли ће бити ваздушног превоза на било ком догађају (где су победници спасени)?

Ово је још једна смешна опклада, али је такође исплатива ако је ставите на релевантан догађај. Ваздушни лифт је место где се победник спасава отпозади и подиже на врх подијума. Ово се може десити на неколико различитих начина: многи догађаји (као што је роњење) користе системе бодовања који додељују бодове за што ближе приближавање мети. У таквим случајевима, победник се често спасава с леђа. Аирлифт се такође може десити када два спортиста заврше са једнаким поенима и нема тај-брејка: два спортиста ће бити подигнута с леђа. Коначно, може доћи до ваздушног дизања на крају многих тимских догађаја где два тима завршавају са једнаким бројем бодова и нема тај-брејка.

Да ли ће неки спортиста оборити светски рекорд током Игара?

Ово је тешко предвидети, али може бити исплативо ако нађете догађај где је рекорд веома близу обарања. Најбоље је пронаћи догађај на којем је рекорд врло близу обарања: погледајте атлетске догађаје на којима ће се такмичити врхунски спортисти, као и такмичења у скоковима у воду и пливање на којима су рекорди близу обарања. Једино на шта треба водити рачуна је да се рекорд мора поставити на Олимпијади, тако да не укључује рекорде постављене на другим спортским догађајима.

Оклада на славну особу

Ово је глупа опклада, али може бити исплатива ако нађете славну личност која ће вероватно бити фотографисана на Олимпијади. Најбоље је да се кладите на славну личност која ће вероватно бити фотографисана: сазнајте ко присуствује Олимпијским играма, а ко ће вероватно бити фотографисан тамо. Такође можете да се кладите на познате личности које ће вероватно на неки начин направити будалу од себе: сазнајте ко иде на Олимпијске игре, а ко ће тамо од себе направити будалу. Само се побрините да се опклада стави на славну личност која ће сигурно бити на Олимпијади, иначе нећете победити. Најбоље место за тражење спортског клађења је на разним форумима за клађење. Они имају хиљаде тема за клађење, од којих многе укључују опкладе на Олимпијске игре. Они такође имају много дискусија у којима људи расправљају о вредности разних опклада,

beogradski-glas.rs

Спортско клађење у Србији, место са корисним информацијама о легалности и још много тога.

Претплатите се на наш билтен