Srbija

Prodavnice na severu Kosova i dalje zatvorene, ne voze taksisti, pumpe ne rade

Beogradski glas (Beta) – U četiri opštine na severu Kosova i danas se nastavlja protest zbog taksi od 100 odsto koje je pre sedam meseci uvela Priština na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Odlukom tamošnjeg udruženja privrednika, zatvorene su sve prodavnice, apoteke, ugostiteljski objekti, zanatske radnje, ne voze taksisti i ne rade benziske pumpe.

Građani tih opština koriste svoje zalihe, a nije poznato do kada će bojkot trajati. Privrednici sa severa Kosova, kazali su da to zavisi od poteza Prištine i međunarodne zajednice.

Robu koju su u Bošnjačku mahalu u severnoj Mitrovici dovezli kamionima trgovci iz južnog dela Mitrovice građani sa severa su bojkotovali. Oni su kazali da to vide kao provokaciju Prištine i očekuju da međunarodna zajednica preduzme konkretne poteze i pomegne da takse budu ukinute, a Beograd i Priština nastave pregovore.

Na ulicama je neznatan broj građana, uobičajeno rade zdravstveni objekti, lokalna samouprava, banke, komunalne službe.

Za danas je najavljen novi sastanak privrednika koji će odlučiti o daljim potezima kada je u pitanju snabdevanje građana i otvaranju zatvorenih objekata.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 11. 12. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!