Srbija

Đorđević: Izgradnja infrastrukture nema veze sa smeštajem migranata

Beogradski glas (Beta) – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je da aktivnosti njegovog ministartva u razvoju infrastrukture nemaju nikakve veze s bilo kakvim smeštanjem migranata u Srbiji, saopštio je njegov kabinet.

Djordjević je – piše u saopštenju – reagujući na netačne informacije u javnosti o smeštaju migranata u Srbiji, rekao da se čak ni prateće mere Ministarstva ne odnose na migrante, već na Rome i ostalo stanovništvo Srbije.

„Sve aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće sprovedene u skladu sa zakonom, po jasno definisanim pravilima, uz blagovremeno informisanje javnosti i bez opasnosti po naše gradjane“, rekao je Djordjević.

Dodao je da je stupanjem na snagu Zakona o potvrdjivanju Sporazuma o izmenama i dopunama Sporazuma Srbije i Nemačke razvojne banke „KfW“ o finansiranju, potpisanog 9. novembra 2016. godine, i Posebnog sporazuma uz Sporazum o finansiranju, počelo sprovodjenje programa „Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogodjenim migrantskom krizom“.

Taj program donacijom finansira nemačka banka sa 11,9 miliona evra, a Srbija sa oko 8,9 miliona evra.

Taj zakon je, kako je rekao, stupio je na snagu u januaru 2020. godine, a program će sprovoditi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji s Kancelarijom Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima.

U okviru tog programa biće obnovljeno i izgradjeno dvadesetak predškolskih ustanova škola, domova zdravlja centara za socijalnu pomoć i drugih objekata. U okviru programa je i obuka radi olakšavanja zapošljavanja najranjivijih kategorija stanovništva, primarno Roma.

„Briga o našim gradjanima je prioritet, sve što radimo radimo transparetno“, rekao je Djordjević.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!