Region

„U interesu EU je da Severna Makedonija i zemlje regiona postanu deo Unije“

Izvor: Tanjug

U interesu EU je da države poput Severne Makedonije i zemlje regiona postanu deo Unije, rekla je predsednica žena Evropske narodne partije (EPP) Doris Pak.

„Severnu Makedoniju i države Jugoistočne Evrope vidim kao deo EU. To se logično podrazumeva zbog njihove pozicije i moramo da se potrudimo da se to dogodi putem mira, stabilnosti i vladavini demokratije. Samo tako možete postati deo EU. Ne želim da pominjem bilo koju drugu varijantu“, rekla je Pak tokom Trećeg makedonsko-nemačkog foruma.

Upitana o budućnosti Prespanskog sporazuma, Pak je rekla da do sada nije čula nikoga iz opozicionog VMRO-DPMNE, uključujući njenog lidera Hristijana Mickoskog, da govore da će osporiti ili „oboriti“ sporazum sa Grčkom.

„Nisu podržali sporazum, ali nikada nisu rekli da ga neće sprovoditi, zato što je to završen posao“, naglasila je Pak.

Prema njenim rečima, ime države je rešeno pitanje i političari u Severnoj Makedoniji sada bi trebalo da se bave radom u interesu naroda.

„Da sam političar ovde tačno bih znala šta treba da uradim i šta da preduzmem“, rekla je Pak.

Odgovarajući na pitanje o Evroazijskoj ekonomskoj uniji (EAEU) kao alternativi evropskim integracijama, Pak je navela da ni od koga, uključujući opoziciju u Skoplju, nije čula da se zalaže za učlanjenje u EAEU iako, dodala je, postoji mogućnost da tako nešto pokrene ruski predsednik Vladimir Putin.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x