Region

„Novi komesar za proširenje EU nema kredibilitet“

Beogradski glas (Beta) – Novoimenovani komesar EU za proširenje Laslo Tročanji kao „saučesnik u demontiranju vladavine prava u Mađarskoj premijera (Viktora) Orbana“ ne bi trebalo da bude zadužen za taj portfelj, ocenio je danas stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu Florijan Biber.

Biber je u Tviter poruci napisao da će „kao što je strahovao“ Laslo Tročanji biti zadužen za proširenje, posle objave Evropske komisije o portfeljima komesara u novom sazivu.

Evropska komisija objavila je da će bivši ministar pravde Mađarske Tročanji biti novi komesar za susedstvo i proširenje.

„Kao saučesnik u demontiranju vladavine prava u Orbanovoj Mađarskoj on ne bi trebalo da bude u Komisiji, zadužen za proširenje, on nema kredibilitet za skeptike u EU i za agendu za vladavinu prava na Zapadnom Balkanu“, napisao je Biber.

On je odvojeno Tvitovao šaljivi upitnik sa pitanjem „kakav savet će Laslo Tročanji dati Aleksandru Vučiću, Milu Đukanoviću i drugima?“ i  četiri ponuđena odgovora   – prvo članstvo, pa diktator; radite kako kažemo, ne kako radimo; Francuzi su krivi i za besplatno stanovanje u Budimpešti.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 01. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!