Politika beogradski glas
Politika

Vukadinović najavio učešće na izborima: Opozicija u Skupštini makar kao svedok

Beogradski glas (Beta) – Poslanik kluba Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Djordje Vukadinović najavio je svoje učešće na sledećim izborima uz objašnjenje da aktuelnoj vlasti ne treba prepustiti institucije u naredne četiri godine.

Novinarima u Skupštini Srbije Vukadinović nije rekao s kim će izaći na izbore.

Rekao je da bi to trebalo da bude “nadstranačka politička opcija u kojoj bi bili ugledni pojedinci”, odnosno lista “otvorena prema političkim ličnostima koji se nisu mnogo ukaljale, a koja bi mogla da ostvari dvocifreni rezultat”.

On je upitao kako je moguće da se tek posle nekoliko meseci od kako su neke opozicione stranke najavile bojkot, postavlja pitanje da li bojkot važi samo za parlamentarne ili i za lokalne izbore, i ko je izneverio “Sporazum sa narodom”.

Vukadinović je ocenio da bi opozicija bolje stojala “da je pola energije utrošeno na argumentovanu kritiku vlasti” i dodao da će naredni sastav Skupština, “kako god se završili izbori” imati legitimitet i njene odluke će važiti za sve gradjane, bez obzira da li neko bojkotuje ili ne.

“Sve drugo je obmana javnosti svesna ili nesvesna. Samo nemojte pričati kako neće imati legimitet, jer legitimitet daju gradjani izlaskom na izbore, a oni će izaći iz raznih razloga”, procenio je Vukadinović i dodao da je dobro da opozicija bude u Skupštini “makar kao svedok o tome šta se radi”.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x