Politika, Beogradski glas
Politika

„Vučić nije demantovao da Bler u njegovo ime pregovara o Kosovu“

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije demantovao da bivši britanski premijer Toni Bler, uz njegovu saglasnost, obilazi zapadne prestonice i uverava ih da je „razgraničenje“ jedino rešenje.

„‘O Kosovu pregovaram samo ja’, kaže Vučić. To je istina, i zato će odgovarati. A Toni Bler, uz njegovu saglasnost, za nadoknadu koja mu se isplaćuje sa Bliskog istoka, obilazi zapadne prestonice i uverava ih da je ‘razgraničenje’ jedino rešenje. To Vučić nije demantovao“, napisao je Jeremić na tviter nalogu.

Institut Tonija Blera za globalnu promenu negirao je da bivši britanski premijer pregovara u ime srpskog predsednika Aleksandra Vučića i vlade oko pitanja Kosova.

„Projekat našeg instituta nema nikakve veze sa pitanjem Kosova“, navodi se u odgovoru koji je potpisala portparolka Džuli Krouli (Julie Crowley).

Jeremić je citirao tu rečenicu i dodao da onaj ko je sumnjao u tvrdnju da je Vučić dao saglasnost Bleru da obilazi zapadne prestonice i zagovara njegovu i Tačijevu ideju o ‘razgraničenju’, treba da pogleda demanti Blerovog instituta „i sve će mu biti jasno“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 01. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!