Politika, Beogradski glas
Politika

“Vučić nije demantovao da Bler u njegovo ime pregovara o Kosovu”

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije demantovao da bivši britanski premijer Toni Bler, uz njegovu saglasnost, obilazi zapadne prestonice i uverava ih da je “razgraničenje” jedino rešenje.

“‘O Kosovu pregovaram samo ja’, kaže Vučić. To je istina, i zato će odgovarati. A Toni Bler, uz njegovu saglasnost, za nadoknadu koja mu se isplaćuje sa Bliskog istoka, obilazi zapadne prestonice i uverava ih da je ‘razgraničenje’ jedino rešenje. To Vučić nije demantovao”, napisao je Jeremić na tviter nalogu.

Institut Tonija Blera za globalnu promenu negirao je da bivši britanski premijer pregovara u ime srpskog predsednika Aleksandra Vučića i vlade oko pitanja Kosova.

“Projekat našeg instituta nema nikakve veze sa pitanjem Kosova”, navodi se u odgovoru koji je potpisala portparolka Džuli Krouli (Julie Crowley).

Jeremić je citirao tu rečenicu i dodao da onaj ko je sumnjao u tvrdnju da je Vučić dao saglasnost Bleru da obilazi zapadne prestonice i zagovara njegovu i Tačijevu ideju o ‘razgraničenju’, treba da pogleda demanti Blerovog instituta “i sve će mu biti jasno”.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x