Politika

„Vučić i Brnabić ne razumeju autonomiju Univerziteta“

Beogradski glas (Beta) – Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je da su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vrha Vlade Srbije pokazatelj da oni ne razumeju autonomiju Univerziteta u Beogradu.

Oni su pozvali Aleksandra Vučića da obavlja svoju funkciju „onako kako je to predvidjeno Ustavom Srbije i da prestane da vrši pritiske na nezavisne institucije“.

U saopštenju su pozvali Vučića da prestane da „štiti“ ministra finansija Sinišu Malog, koji, kako se istakli, svojim plagiranim doktoratom sramoti i Univerzitet i celu državu.

„Svojim izjavama i organizovanim upadom njihovih aktivista i batinaša u zgradu Rektorata, predsednik i ostali funkcioneri Srpske napredne stranke sami su sebe isterali na čistinu, jasno potvrdjujući da postoje pritisci na Univerzitet, zbog kojih su studenti ušli u blokadu. Ovim izjavama oni su isterali na čistinu i ko su studenti koji već deset meseci na ulicama organizuju proteste, a koje mesecima obeležavaju kao strane plaćenike, marsovce, huligane, batinaše“, ističe se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je u Njujorku izjavu aktivista „Jedan od pet miliona“ da će blokada rada Rektorata UB biti ponovljena ukoliko do 4. novembra sporni doktorat Siniše Malog ne bude proglašen za plagijat i kazao da će „Đura ponovo da se izvinjava što te je tukao“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!