Politika

“Odluka Jedan od pet miliona da izadje na izbore velika greška, a obrazloženje nonsens”

Beogradski glas (Beta) – Politikolog Boban Stojanović ocenio je da su pripadnici Udruženja “Jedan od pet miliona” odlukom da izadju na izbore napravili veliku grešku i dodao da je obrazloženje te odluke “nonsens”.

“Pokušavajući da protumačim obrazloženje odluke o izlasku nisam da nadjem logičku vezu. Borite se za bojkot time što ćete izaći na izbore i bojkot uneti u Skupštinu? To je nonsens i oni će biti žrtva svoje kampanje bojkota koju su na protestima vodili devet meseci”, kazao je Stojanović za agenciju Beta.

Naveo je da to udruženje nema šanse da predje izborni cenzus od tri odsto, kao i da neće imati uticaja na bojkot koji je najavio deo opozicije.

“Ne vidim prevelik uticaj organizatora na učesnike protesta, a ljudi koji su šetali ne slažu se sa njihovom odlukom da izadju na izbore”, kazao je Stojanović.

Dodao je da će ta odluka takodje navesti medjunarodnu zajednicu da se zapita kako to organizacija koja je promovisala bojkot sada izlazi na izbore.

Kazao je da će se o odluci udruženja pričati desetak dana i naveo da je odluka čudna jer je doneta par dana nakon što je Pokret slobodnih gradjana (PSG) odlučio da se pridruži bojkotu.

Kako je Stojanović rekao, tom odlukom PSG-a skup opozicionih organizacija koje bojkotuju izbore je zaokružen.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x