Politika

Maji Gojković nije bio dovoljno luksuzan hotel u Ženevi, pa je “morala” da pređe u drugi – sve platili građani

Izvor: Blic

Gojković je prošlog meseca, od 17. do 19. novembra boravila u Ženevi, na sastanku Pripremnog odbora Interparlamentarne unije. Ona je bila i jedina osoba iz srpskog parlamenta koja je išla na taj skup. U njenoj pratnji bila je i jedna osoba iz skupštinskog (policijskog) obezbeđenja.

Kako piše “Blic“, građani su Gojković prvo platili dve noći u hotelu sa četiri zvezdice “Novotel” u Ženevi, koji se nalazi nekoliko minuta hoda od Ženevskog jezera, i to nešto više od 1.000 švajcarskih franaka sa svim taksama. Međutim, njoj se taj smeštaj iz nepoznatog razloga nije dopao, pa se prebacila u luksuzni “Prezident Vilson”, hotel sa pet zvezdica koji se nalazi na samom Ženevskom jezeru, jednom od najlepših u Evropi, gde dva noćenja koštaju 1.700 švajcarskih franaka.

Pošto je hotel niže kategorije bio već bukiran, a kasno je otkazan, poreski obveznici Srbije su platili i jedno noćenje u njemu, iako ono nije iskorišćeno.

Tako je njen smeštaj umesto oko 1.000 švajcarskih franaka za dve noći u hotelu niže kategorije, koštao nešto više od 2.000 “švajcaraca”. Ovo je, između ostalog pisalo u službenoj noti, u kojoj se navodi da je razlog promene hotela bio “neadekvatan smeštaj”.

Kako je smeštaj promenila predsednica srpskog parlamenta, to je morala da učini i osoba iz obezbeđenja, ali u manje luksuznoj sobi i za oko 1.200 franaka za dve noći.

Inače, troškove ove zamene hotelskih soba platila je misija Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, koja je pod ingerencijom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a koja je nakon toga tražila refundaciju troškova od Skupštine Srbije.

Reč je o uobičajenoj proceduri. Povodom ove “šetnje” ženevskim hotelima “Blic” je više puta bezuspešno pokušao da dobije komentar od predsednice Skupštine Maje Gojković.

Inače, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković mesečno zarađuje oko 184.000 dinara, od čega u srpskom parlamentu prima 136.000 dinara, dok kao predsednica UO Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost inkasira još 47.347 mesečno.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x