Politika

„Imamo informaciju da još deset država može da povuče priznanje Kosova“

Postoje kredibilne informacije da još deset država može da povuku priznanje Kosova, izjavio je zamenik premijera Kosova u ostavci Enver Hodžaj.

Zamenik premijera Kosova u ostavci i zamenik predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj je u emisiji KTV rekao da su od „jedne susedne zemlje“ dobili informacije da „Srbija priprema kampanju za povlačenje priznanja“ i pomenuta su i sredstva za to.

„Trinaest država je povuklo priznanje. Mi treba prvo da shvatimo karakter naše državnosti. Ako bismo bili članica UN priznanje bi bilo univerzalno. U situaciji u kojoj smo, kada jedna država prizna Kosovo, treba uspostaviti diplomatske odnose. Neke od njih su stvarno ranjive“, kazao je Hodžaj i dodao da je dijalog sa Srbijom imao za cilj, pored ostalog, i da donese nova priznanja Kosova.

Hodžaj koji je u dva mandata od 2010. godine bio ministar spoljnih poslova Kosova, rekao je da Kosovu treba spoljna politika koja ima operativni plan i strateški pristup, i podvukao da su povlačenja priznanja Kosova mogla biti predupređena.


Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!