Politika

DJB: Vladajuća većina će uspostaviti opasan presedan ako podrži zahtev preletača iz SMS-a

Beogradski glas (Beta) – Predsednica pokreta Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković upozorila je da će u Skupštini Srbije biti uspostavljen „opasan presedan“ ukoliko vladajuća većina bude podržala zahtev Stranke moderne Srbije (SMS) da se njenim poslanicima dodele mesta DJB u skupštinskim odborima i Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Ona je ocenila da takav presedan „promoviše nečasnu praksu trgovine mandatima i uticajem zbog povlastica i otvorenog mita“ i dodala da se time „podstiče korupcija“.

„Ako skupštinska većina bude podržala zahtev preletača iz SMS-a, to će uspostaviti opasan presedan jer će u odborima i u RIK-u sedeti ljudi iz stranaka koje ne samo da nisu učestvovale da izborima 2016. godine nego tad nisu ni postojale“, rekla je Branka Stamenković novinarima u Skupštini Srbije. 

Predsednica DJB je apelovala na vladajuću većinu da se uzdrži od „promovisanja trgovine mandatima“ i da „ne prekraja izbornu volju gradjana“.

„Ovo se do sada nije dešavalo, uvek su se mesta u skupštinskim odborima i u RIK-u dodeljivala po Ustavu, zakonu i poslovniku, i to izbornim listama koje su ušle u parlament a ne ad hok napravljenim poslaničkim grupama“, kazala je Branka Stamenković.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!