Politika

DJB: Vladajuća većina će uspostaviti opasan presedan ako podrži zahtev preletača iz SMS-a

Beogradski glas (Beta) – Predsednica pokreta Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković upozorila je da će u Skupštini Srbije biti uspostavljen „opasan presedan“ ukoliko vladajuća većina bude podržala zahtev Stranke moderne Srbije (SMS) da se njenim poslanicima dodele mesta DJB u skupštinskim odborima i Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Ona je ocenila da takav presedan „promoviše nečasnu praksu trgovine mandatima i uticajem zbog povlastica i otvorenog mita“ i dodala da se time „podstiče korupcija“.

„Ako skupštinska većina bude podržala zahtev preletača iz SMS-a, to će uspostaviti opasan presedan jer će u odborima i u RIK-u sedeti ljudi iz stranaka koje ne samo da nisu učestvovale da izborima 2016. godine nego tad nisu ni postojale“, rekla je Branka Stamenković novinarima u Skupštini Srbije. 

Predsednica DJB je apelovala na vladajuću većinu da se uzdrži od „promovisanja trgovine mandatima“ i da „ne prekraja izbornu volju gradjana“.

„Ovo se do sada nije dešavalo, uvek su se mesta u skupštinskim odborima i u RIK-u dodeljivala po Ustavu, zakonu i poslovniku, i to izbornim listama koje su ušle u parlament a ne ad hok napravljenim poslaničkim grupama“, kazala je Branka Stamenković.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač