Politika

DJB: Nećemo na zajedničku listu sa Đilasom i Tadićem, saradnja u borbi za fer i poštene izborne uslove

Beogradski glas (Beta) – Stranka Dosta je bilo (DJB) saopštila je da nikada neće biti na zajedničkoj listi sa liderima Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem, jer „nije moguće pobediti Srpsku naprednu stranku bivšom vlašću koja je tu stranku dovela na vlast“.

DJB je u saopštenju naveo da je Srbiji potrebna treća opcija, kao i da bi trebalo bojkotovati izbore ako ne bude ispunjenja uslova za fer i poštene izbore.

Ta stranka je dodala da bojkot, da bi imao smisla i postigao svoj cilj, treba da podrže sve relevantne opozicione stranke. 

U saopštenju se ocenjuje i da Liberalno-demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srpski patriotski savez i Srpska radikalna stranka nisu opozicija.

„Razgovori o zajedničkoj listi sa ljudima iz bivše ili sadašnje vlasti su za DJB lišeni smisla. Razgovori koji imaju smisla su razgovori o postizanju fer i poštenih izbornih uslova i razgovori o saradnji na kontroli izbornog procesa“, navodi se u saopštenju DJB-a.

Dodaje se da DJB neće razgovarati o zajedničkim izbornim listama sa ljudima koji su zloupotrebljavali ili i danas zloupotrebljavaju javne resurse, a to su po oceni DJB, vlasti u opštinama Stari grad, Novi Beograd, Šabac, Čajetina i Paraćin.

„Vlast u tim opštinama partijski zapošljava, potpisuje tajne burazerske ugovore, zloupotrebljava javne resurse. DJB tim ljudima ne veruje. DJB neće nikada biti na zajedničkoj listi sa Borisom Tadićem i Draganom Đilasom. Možda su se oni zaista promenili i shvatili šta su sve radili pogrešno. DJB im ne veruje“, navodi se u saopštenju.

DJB je saopštio da podržava gradjanske proteste, da su njihovi članovi i simpatizeri u njima uestvuju, ali da se ne guraju u prve redove.

„Bilo kakav pokušaj da jedna ili više političkih organizacija prisvoje protest bi imalo velike negativne posledice po energiju ljudi koji šetaju svake subote da bi odbranili svoje pravo na fer i slobodne izbore“

DJB je organizatorima protesta predložio da njihovi zahtevi budu sredjivanje biračkih spiskova, uvesti kamere za snimanje glasačkih kutija tokom glasanja i preborjavanja glasova, birački materijal učini dostupnim posle izbora i otvoriti RTS i druge medije za sve političke opcije.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač