Politika

Bez ravnopravnog pristupa medijima Savez za Srbiju najavio bojkot izbora

Beogradski glas (Beta) – Budući osnivači Saveza za Srbiju su u Užicu naveli da su među glavnim tačkama programa Saveza borba protiv kriminala, protivljenje članstvu Prištine u UN, stvaranje uslova za fer izbore, nova ekonomska politika, zapošljavanje mladih i borba protiv siromaštva.

Domaćin skupa i predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović rekao je da je za slobodne i fer izbore neophodno da prestanu pritisci na birače i da svim političkim strankama bude omogućen ravnopravan pristup medijima, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Stamatović je dodao da će Savez bojkotovati izbore ako ti uslovi ne budu ostvareni, pa “neka Vučić sa Čedom, Čankom i radikalima dokazuje svetu kako je ’pobedio’ u trci u kojoj je sam učestvovao”.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je Savez pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji postavio kao jedno od najvažnijih tačaka okupljanja opozicije, i dodao da se mora učiniti sve da Aleksandar Vučić ne počini veleizdaju potpisivanjem sporazuma kojim bi bile precrtane granice Srbije, jer to ne bi bilo poslednje precrtavanje granica.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac naveo je da će sprovodjenje 30 tačaka programa Saveza stvoriti uslove za ostanak mladih u Srbiji, jer program podrazumeva stvaranje pravne države, podršku mladim bračnim parovima, obrazovanju i mladim talentima.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović je, upitan o novoj ekonomskoj politici Saveza, odgovorio da će se ona zasnivati na većim javnim investicijama, podršci domaćim preduzetnicima i eliminisanju partokratije iz javnog sektora.

Članica Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Gordana Marinković Savić rekla je da su najvažniji zadaci Saveza za Srbiju promena pogubne vlasti Aleksandra Vučića i potom sprovodjenje programa od 30 tačaka, od kojih je izdvojila borbu protiv siromaštva, porodičnu politiku i stvaranje uslova da se mladi zaposle i ostanu u Srbiji.

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović je, upitan kakvu korist gradjani imaju od toga što o njihovom novcu odlučuju političari, odgovorio da je došlo vreme da se u Srbiji odluči da li će se za sve pitati i o svemu odlučivati jedan čovek ili “milioni ljudi, odnosno svi mi”.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da se Savez za Srbiju stvara kao brana daljem propadanju Srbije i da će najbolji ljudi, koji će biti izabrani na poštenim izborima, rešavati probleme korupcije, kriminala, kupovinu diploma, a moći će i da se posvete bankama koje “gule kožu gradjanima” jer ih štiti “Vučićeva miljenica, guvernerka Jorgovanka Tabaković”.

Predstavnik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Vladimir Radosavljević je, upitan o sudbini radnika koji mahom u poznim godinama ostaju na ulici, pozvao radnike da se “opamete i uzmu stvar u svoje ruke”, jer se svakome može dogoditi da prodje kao radnici Azotare”, koji su jednog meseca primali platu 70.000 dinara, a sledećeg se našli na ulici, jer je uvoznički lobi imao interes da zatvori fabriku.

Budući osnivači razgovarali su sa građanima u Užicu u punoj sali gradske skupštine.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x