Politika

Aleksandar Obradović na protestu: Neću stati u borbi, uspećemo ako verujemo u pobedu

Beogradski glas (Beta) – Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović poručio je na protestu Jedan od pet miliona u Beogradu da neće stati u svojoj borbi, a okupljeni su ga pozdravili skandiranjem „Aca, heroj“.

On je rekao da neće „napraviti nijedan korak nazad“ dok ne dokaže kako su zbog nečijih privatnih interesa nanete katastrofalne posledice Krušiku i drugim fabrikama namenske industrije.

„Ja sam samo jedan od vas, uspećemo ako verujemo u pobedu“, poručio je Obradović na, verovatno najradosnijem protestu Jedan od pet miliona od kako se održavaju u Beogradu.

Prema njegovim rečima, istina će pobediti uprkos mahinacijama najviših predstavnika vlasti, a kako je ocenio, „afera Krušik predstavlja anatomiju ovog režima“.

On je zahvalio gradjanima, medijima, udruženjima i političkim strankama na podršci, navodeći da su prethodni dani bili puni iskušenja, ali su svi zajedno uspeli da osvoje slobodu za njega.

„Čudo se neće desiti samo i promene neće doći same. Moramo se zajedno boriti za slobodu“, rekao je Obradović koji je po završetku protesta ostao sa gradjanima koji su želeli da se s njim fotografišu.

Tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Aleksandra Obradovića za odavanje poslovne tajne, a zbog objavljivanja informacija koje su Branka Stefanovića, oca ministra policije, dovele u vezu sa trgovinom oružjem koje proizvodi fabrika namenske industrije „Krušik“.

Obradovićev advokat Vladimir Gajić ranije je rekao da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv Obradovića za kojeg je naglasio da je uzbunjivač i da bi mogao da bude svedok.

Jedna od organizatorki protesta Valentina Reković rekla je pre obraćanja Obradovića, da je on bio zatočen zbog istine i da je zahvaljujući pritiscima gradjana pušten na slobodu.

„Ovo je druga pobeda gradjana. Oslobodjen je Rektorat, a sada i Aleksandar Obradović“, rekla je Reković.

Gradjani su Obradovića dočekali skandirajući „Aca heroj“, a mnogi su želeli da se sa njim slikaju.

Učesnici protesta su skandirali i „Vučiću lopove“ i „lopovi“ pri pomenu najviših predstavnika vlasti.

Pre obraćanja Obradovića sa zvučnika je emitovan Pobednički marš i upaljene su baklje.

Učesnici protesta došli su u povorci na čijem je čelu nošen transparetn „Bojkot“, ispred zgrade Predsedništva Srbije gde su izručeni džakovi sa materijalima o aferama jer se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „pravi da ne čuje i ne vidi ništa“.

„Doneli smo papire o firmi GIM i o tome kako je ministar policije Nebojša Stefanović iskoristio položaj da se njegov otac Branko obogati“, rekla je jedna od organizatorki protesta Valentina Reković.

Izmedju ostalog, izručene su fotokopije dokumenata koje su objavili mediji o putovanju Branka Stefanovića na Bliski istok kako bi učestvovao u zaključenju poslova.

Takodje, tu su i papiri o drugim aferama kao što je rušenje objekata u Savamali.

„Obećavamo da ćemo Vučiću ostaviti i šetalicu ‘Sloboda za Aleksandra’ jer će mu uskoro trebati“, rekla je Reković.

Prethodno su učesnici protesta ispred zgrade RTS-a poručili da će i ta medijska kuća biti oslobodjena.

„Oslobodili smo Univerzitet, oslobodili smo Aleksandra Obradovića. Obećavamo oslobodićemo i RTS“, rekla je Reković, i pozvala na 56. protest sledeće sedmice u Beogradu.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač