Politika

“Ako izlaziš na izbore ili si satelit ili parazit”

Autorski tekst

Ako neka politička opcija izlazi na izbore, ili je satelit vlasti ili satelit EU ili je parazit koji gleda lični interes i hoće da se okoristi o manji cenzus i manju izlaznost. U svakom slučaju nisi opozicija partijskom parazitskom sistemu koji ubija Srbiju i ne želiš da ga menjaš, već samo želiš da sebe udomiš u njega. Sigurno ima mesta za još jednog malog parazita, bogata je Srbija.

Dragi opozicioni birači, ovi izbori su prilika koju ste čekali. Ovo je vaša prilika da kao metlom očistite opozicionu političku scenu i u Skupštini ostavite samo SNS i SPS, gole kao pištolj, da više ne mogu da se sakriju iza bilo koga. Evo vam prilike da sve lažne građaniste, Čede i Čankove, lažne patriote, Šapiće i Vaciće, sve preletače i preletačice, sve lažne opozicionare, Stamatoviće i Velje, sve partijske parazite koji žive na vašoj grbači pošaljete u političku istoriju sa sve sniženim cenzusom i uprkos potpunom medijskom mraku.

Svaki izlazak na lokalne izbore ruši bojkot. Cilj bojkota su nelegitimne skupštine na svim nivoima u kojima sede samo SNS i SPS. Jedino to može naterati vlast da raspiše nove izbore i prihvati fer uslove za njih. EU sponzori od vlasti očekuju da “završi KiM” i da počne naseljavanje migranata. Teško će to početi ako su sami u Skupštini.

Svaki izlazak na lokalne izbore samo zbunjuje birače i šalje poruku licemerja: da izlaziš na izbore tamo gde znaš da ćeš osvojiti nešto.

Izborni uslovi nisu fer u celoj Srbiji, pa ni u Šapcu, Paraćinu, Starom gradu, Čačku. Lokalna vlast ovu činjenicu ne može suštinski da promeni. Može samo površno.

Zamislite kada bi svaka politička opcija, gledajući lični interes i na kojim lokalima ima priliku da osvoji nešto i udomi se, odlučila da izađe na izbore. Recimo u beogradskim opštinama, niškim, u Novom Sadu, Subotici… Ceo bojkot bi pao. Centralna ideja bojkota su nelegitimne skupštine: SNS i SPS sami u SVIM skupštinama.

I kako biste uopšte objasnili biračima: kada dođete na biračko mesto, uzmite lokalni listić, ali nemojte republički i pokrajinski? Time bismo otvorite prostor SNS-u za manipulaciju sa izlaznošću. Da ne govorim o tome što se glasači izlažu šikaniranju od strane vlasti, jer će znati da ne glasaju za njih.

Na izborima 2016. za SNS i SPS je glasalo 2,2 miliona ljudi. Vlast računa da će na ove izbore, zbog bojkota, izaći manje od 2,4 miliona. Zato panika. Zato bi da podrže Dušana Petrovića u Šapcu i DS u Paraćinu. Nemaju glasova da poklone, jer ne mogu sebi da dozvole da osvoje mnogo manje nego što su osvojili 2016.

A zamislite poruku koju možemo da pošaljemo u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Šapcu, Paraćinu: ne borimo se za partijski plen i lični interes, borimo se za pravo građana na fer i poštene izbore. U tim mestima bi izlaznost mogla da bude oko 25%.

Postoje tri razloga da neko izađe na lokalne izbore:

1. Statelit je vlasti
2. Satelit je EU
3. Partijski je parazit koji u smanjenom cenzusu i smanjenoj izlaznosti vidi lični interes

Četvrti razlog ne postoji.

Bojkot je najbolji način da opozicioni glasači očiste opoziciju i sve tri parazitske grupacije pobrišu sa političke scene. Dovoljno je da ostanu kod kuće.

Saša Radulović
osnivač i predsednik Dosta je bilo

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x