Politika beogradski glas
Politika

„Neće biti sankcija, ali zbog naše glupe politike stavljen pečat na nezavisnost Kosova“

Politika

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne plaši nikakvih sankcija Zapada u procesu rešavanja kosovskog pitanja i dodao da Srbija na tom polju nastavlja borbu kako bi iz ambisa izvukla nešto za svoju državu i narod.

„Desile su se grozne stvari za koje smo delimično odgovorni sami mi, posebno za Međunarodni sud pravde, zahvaljujući glupoj i neodgovornoj politici pojedinaca. A sada se borimo da iz ambisa izvučemo zemlju i postignemo najviše za našu državu i građane. Nastavićemo tu borbu“, rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da je Srbija sama odgovorna za ovakvu situaciju i veoma loše okolnosti u kojima se rešava problem Kosova i Metohije imajući u vidu pogrešnu politiku i neke poteze kojima je sama praktično stavila „pečat na koverat kosovske nezavisnosti“.

Upitan da prokomentariše mogućnost eventualnih sankcija i „vašingtonski dokument“ Vučić je rekao da nije video nikakav ;dokument sa nedavnog sastanka zemalja Kvinte u Vašingtonu, ali da tu ne može biti mnogo iznenađenja jer su sve zemlje Kvinte priznale nezavisnost.

„Neće biti sankcija, to je sve što mogu da kažem. Nisam video nikakav vašingtonski dokument. Načuo sam šta neki nude kao svoje principe i neka načela. Nešto mi je poluzvanično saopšteno“, rekao je on i dodao da to nije ništa posebno novo.

Vučić je dodao da se u Srbij ljudi prave kao da se ništa nije dogodilo ni 1999. ni u martu 2004, a ni 2008. kada je jedonstrano proglašena nezavisnost, i kada su „pojedini bežali u Rumuniju“ umesto da poreduzimaju korake.

Prema njegovim rečima Srbija je danas jača, i da bi pozicija zemlje bila snažnija da je u tim ključnim godinama, imala ozbiljnije, odgovornije i snažnije rukovodstvo, ne kohabitaciju i većinu koja se preko Amerikanaca borila samo za vlast.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 06. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x