Kolumna

Da li protesti pomažu Vučiću?

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Beogradski glas – Kad sam pogledao bizarni promotivni spot naprednih radikala za „najveći skup u poslednjih 50 godina“ 19. aprila (Vučić), u kojem igraju Darko Glišić, predsednik IO SNS-a, pitoreskna faca sa Uba i jedna lepuškasta snaša kojoj je pozajmljen glas – shvatio sam da je đavo odneo šalu, te da su napredni radikali spremni na sve. Njih dvoje kao spremaju brdo sendviča da nahrane pristalice prisilno privedene iz cele Srbije. Baš vickasto od kreativnih naprednih radikala! Na šta bi Frojd lakonski primetio: „Prvi znak gluposti je kompletno odsustvo stida.“

Ako su ovi jahači apokalipse spremni na sve, da li je i vesela opozicija spremna na sve? Možda i jeste, samo ne ume da artikuliše šta bi to „sve“ trebalo da bude. Otuda se, sve češće, čini da opozicioni lideri, (zlo)upotrebljavajući samoniklu energiju građanskih protesta, zapravo, hrane našeg Luja XIV i idu mu naruku, što ovaj nenormalno koristi surovo rabeći svoje đubroide i TV kretenoide.

I svi smo i dalje u vrzinom kolu kom se ne vidi kraj. Naš doktor demagogije i frazeologije svakodnevno čika neistomišljenike da mu izađu na izborni megdan, čime tobož pokazuje kako ih se ne boji i tako kuraži svoje sendvičare. Ali zapadni nalogodavci mu ne dozvoljavaju vanredne izbore dok ne okonča kosovsku sagu, od čega ovaj beži ko đavo od krsta stalno smišljajući nove prepreke. Da je mudar, on je to trebalo da okonča još prošle godine (u roku koji mu je dat), kad je bio mnogo jači i kad nije bilo protesta. Sad ga još kako muči ova rastuća građanska neposlušnost, od koje se ježi i beži, a da bi je bagatelisao, uporno proteste vezuje za nekoliko opozicionih lidera. Sa Zapada mu je stigao jasan hatišerif da ne sme brutalno da guši proteste dokle god su mirni. Zato on svakosatno provocira i izaziva, vređa i podstiče sukob, računajući na nestrpljenje opozicije, pa da zavede policijski red. Ili bar da konfrontira narod sa svojim pretorijancima. Pa da u „miru“, kakvim ga on doživljava, skine s vrata kosovsku omču i od Zapada dobije novu dozu podrške.

Otuda, kad bi opozicija imala više pameti nego sujete, povukla bi se sa svih protesta i otišla u privremenu ilegalu, odakle se najbolje dejstvovalo u svim fašistoidnim diktaturama. I energiju građanskih protesta prepustila onima koje je na ulice izvelo nezadovoljstvo, siromaštvo i otpor autentičnim budalama koje godinama pokušavaju da ih pretvore u stado.

Poštovani čitaoci, na kioscima je novi broj Beogradskog glasa!

Beogradski Glas

Beogradski Glas

Leave a Reply

avatar
2500
  Subscribe  
Notify of

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!