Ekonomija

Bivši direktor: Krije se izveštaj da bi se niški aerodrom predstavio kao gubitaš

Beogradski glas (N1) – Zašto izveštaj o poslovanju niškog aerodroma u drugoj polovini 2018. godine nije dostupan javnosti i da li su u njemu skrivene „tajne“ koje bi demantovale tvrdnje državnog rukovodstva o lošem poslovanju vazdušne luke u Nišu? Upravo to, navodno loše poslovanje poslužilo je kao „izgovor“ Vladi Srbije da ovaj aerodrom u ekspanziji preuzme.

Izveštaj, međutim, pokazuje da je aerodrom Konstantin Veliki bio više nego uspešan u tom trenutku i da priče o negativnom poslovanju ne stoje, tvrdi za N1 Vladica Đurđanović, direktor koji je tada dao ostavku.

Bura u vezi sa tim što je niško rukovodstvo, bez mnogo razmišljanja, dalo svoj aerodrom na upravljanje Vladi Srbije, nikada se nije ni stišala. Posle TV duela u Novom danu N1 televizije, u kome su učestvovali i predstavnici NKD-a, jer su predstavili izveštaj o radu aerodroma koga u javnosti nema nigde, reagovao je i bivši direktor. Izveštaja nema…

„Da bi se predstavilo da je preduzeće poslovalo negativno u prvih šest meseci“, kaže bivši direktor aerodroma Vladica Đurđanović.

Da niko od građana ne bi video da je lažna priča o tome da je Vlada Srbije preuzela aerodrom Konstantin Veliki – kako ne bi propao. Đurđanović, inače, tvrdi…

„…da je na računu ostalo preko 300.000 evra keša, da su svi računi u valuti bili plaćeni, da je plata, čak i akontacija bila isplaćena za avgust, nikakvih dugovanja niti kredita. Na računu je poslednjeg dana u decembru bilo pola miliona keša para u evrima“, dodao je on.

Zašto izveštaj o poslovanju aerodroma za drugi kvartal 2018. godine nije dostpan javnosti, aktuelni direktor smatra…

„To je pitanje koje bi trebalo postaviti prethodnom menadžmentu“, kaže v.d. direktora Aerodroma Niš Dušan Knežević.

Primopredaja, za koju je Knežević na N1 rekao da nije obavljena, njegov prethodnik tvrdi da je Knežević sam nije objavio, a da je presek stanja – urađen. 

„Zašto novi vršilac dužnosti direktora, pripravnik (…) nije dao da se iznese, to nije u mom domenu“, kaže bivši direktor Đurđanović.

U čijem je domenu interes da izveštaja nema pred očima javnosti? Bivši direktor pretpostavlja da je tazlog to što bi taj izveštaj demantovao sve tvrdnje o lošem poslovanju aerodroma, što bi direktno dovelo u pitanje opravdanost predaje aerodroma republičkim vlastima.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 11. 12. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!