Društvo

„Vratite na televizije dečiji kulturni program“

Beogradski glas (Beta) – Učesnici kampanje „U ime kulture“ su u Beogradu ispred Ministarstva kulture i informisanja priredili performans da bi skrenuli pažnju na nepostojanje dečijeg kulturnog programa na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću.

Transparentima protiv rijaliti programa i čitanjem recitacija učesnicu su ukazali da je nedostatak dečijeg programa poledica predloga zakona koji se nalazi pred poslanicima parlamenta.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović rekao je da je jedan od ciljeva performansa i da ukaže na „restriktivan Zakon o referendumu i inicijativi, uprkos kome je skupljeno više od 40.000 potpisa“.

„Podnećemo Ustavnom sudu inicijativu o neustavnosti ovog zakona, ovim se krše prava građana na učestvovanje u odlučivanju. Uprkos potpisima Narodna skupština još uvek nije odlučila“, kazao je Manojlović.

On je naveo i da Udruženje traži da se institucije izjasne o ovoj inicijativi.

„Ukoliko se inicijativa ne usvoji i dalje ćemo imati problem kršenja postojećeg zakona, ali i promovisanja nasilja, pornografije i drugih negativnih pojava“, rekao je Manojlović.

Manojlović je podsetio i da su REM-u podnete prijave vezane za vređanje profesora Filizofskog fakulteta Danijela Sinanija, ali i za scene oralnog seksa koje su nezakonito emitovane u rijalitiju „Parovi“.

„Smatramo da je pola sata kulturnog programa za decu i pola sata za maloletnike minimum koji se može ispuniti“, navodi on.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 04. 12. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!