Društvo

Učenici protestuju ispred Ministarstva prosvete, roditelje nema ko da primi jer ministar nije tu

Beogradski glas (Beta) – Delegacija roditelja učenika koji protestuju ispred Ministarstva prosvete u Beogradu, zahtevajući da se poništi mala matura zbog toga što su u javnost procureli zadaci iz matematike, ušli su danas u zgradu Ministarstva ali im je obezbedjenje saopštilo da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da razgovara s njima.

Delegaciji koju je činilo nekoliko roditelja, obezbedjenje je reklo da je ministar Mladen Šarčević na službenom putu i da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da ih primi i sa njima razgovara o njihovim zahtevima. 

Roditelji su i dalje u zgradi, a novinarima su rekli da razmišljaju o bojkotu odloženih testova učenika osmog razreda osnovne škole ukoliko ih niko ne bude primio na sastanak.

Oni su naveli da će se u tom slučaju na dan ispita doći sa svojom decom u škole, da će ući u učionice i bojkotovati test. 

Po njihovoj oceni, ministar nije smeo da da ode iz zemlje na dan polaganja završnog osnovnoškolskog ispita.

Nekoliko stotina učenika osmog razreda okupilo se danas ispred zgrade Ministarstva prosvete u Beogradu protestujući zbog odlaganja ispita iz matematike, do kojeg je došlo zbog toga što su uoči testa koji je trebalo da bude jutros, objavljeni njegovi delovi. 

Djaci su blokirali deo Nemanjine ulice, od Resavske prema Slaviji, dok se saobraćaj ka nekadašnjoj Glavnog železničkoj stanici odvija normalno. 

Učenici zahtevaju da se i ove, kao i 2013. godine, test poništi i da im se omogući da se u srednje škole upišu u skladu sa uspehom u osnovnoj školi.

Skandirali su „Ostavka, ostavka!“, zahtevajući razrešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića zbog odlaganja ispita iz matematike, do kojeg je došlo jer su se u javnosti pojavili zadaci uoči testa, zakazanog za jutros. 

Prethodno su učenici protestovali ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici.

Grupa njihovih roditelja pokušala je da udje u zgradu da bi razgovarala s nekim iz Ministarstva, ali im je obezbedjenje reklo da je ministar na službenom putu i da nema nikoga ko bi mogao da razgovara s njima. 

Roditelji su najavili da će razmotriti bojkot odloženog testa iz matematike.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač