Društvo

Radnici Pošte nastavljuju štrajk, odbili povećanje plate od 20 odsto

Izvor: N1

Predstavnici Vlade Srbije ponudili su radnicima Pošte na sastanku koji je održan u nedelju popodne, povećanje plate od 20 odsto za zaposlene sa najnižim primanjima. Radnici Pošte su na improvizovanom glasanju u Glavnom poštanskom centru u Zemunu odbili tu ponudu. Delegacija radnika Pošte je na novom sastanku u Vladi, održanom u nedelju kasno uveče, prenela odluku radnika. Novi sastanak nije zakazan.

Predstavnici radnika Pošte kazali su za N1 da povišica od 20 odsto za kolege sa najnižim primanjima, u praksi znači pet do šest hiljada dinara više.

Radnici Pošte su se u međuvremenu okupili ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, gde su na improvizovanom glasanju odbili ponudu Vlade.

Delegacija radnika Pošte je na novom sastanku u Vladi Srbije, prenela zaključak radnika. Zgradu Vlade napustili su nešto posle 23 časa. Novi sastanak nije zakazan. 

Uoči sastanka radnici su rekli da insistiraju na inicijalnim predlogu – da se zarade radnika Pošte podignu na nivo republičkog proseka od 54.000 dinara.

Podsećaju da su u martu prekinuli štrajk nakon što im je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović obećao da će ispuniti dve trećine njihovih zahteva. 

Rok za to je istekao 30. novebra, a nijedan zahtev nije ispunjen, zbog čega su radnici Pošte ponovo stupili u štrajk.

U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.

U sredu su vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojše Stefanovića razgovarali o stanju u tom preduzeću i planovima poslovanja kojima je predviđena povišica zarada od 10 odsto u 2020. godini, kao i bolji materijalni položaj zaposlenih sa najnižim primanjima.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x