Društvo

Oko 3000 taksista blokiralo centar Beograda

Beogradski glas (B92, Večernje novosti, RTS, Prva TV) – Beogradski taksisti, koji su u znak protesta blokirali centar grada, razišli su se. Nakon što je centar odblokiran, stvara se gužva zbog popodnevnog špica.

Oko 3.000 taksi vozila došlo je nešto posle 13 h s četiri lokacije u centar prestonice i blokirali su saobraćaj na nekoliko sati, javlja Prva TV.

Taksisti su najavili da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slede, i to od 13 do 15 h, sve dok kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Taksisti su se ranije okupili na četiri lokacije, i to na Novom Beogradu (Blok 70), Paliluli (bivša hala „Pionir“), Voždovcu (Kumodraška) i Čukarici (Obrenovački put).

Oko 13 sati vozila su krenula ka centru grada. Oni su nezadovoljni i radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, prenosi RTS.

Osim blokiranih ulica, od podneva je skoro nemoguće dobiti slobodan taksi. Tačno u podne prestali su sa radom kol-centri najvećih taksi udruženja. Protest bi, prema najavama, trebalo da traje do 15 časova.

Taksisti najavljuju da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slede, i to od 13 do 15 časova, sve dok, kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Kao razlog za protest organizatori navode nesprovođenje zakona protiv „privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz“.

Novosti pišu da se na uglu ulica Ilije Garašanina i Starine Novaka dogodila svađa između taksista i jednog vozača koji je tuda prolazio, koji se žalio da zbog protesta kasni na posao i da su taksisti prevršili svaku meru. Sukob su sprečili drugi taksisti, umirujući svog kolegu.


Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač