Društvo

Oko 3000 taksista blokiralo centar Beograda

Beogradski glas (B92, Večernje novosti, RTS, Prva TV) – Beogradski taksisti, koji su u znak protesta blokirali centar grada, razišli su se. Nakon što je centar odblokiran, stvara se gužva zbog popodnevnog špica.

Oko 3.000 taksi vozila došlo je nešto posle 13 h s četiri lokacije u centar prestonice i blokirali su saobraćaj na nekoliko sati, javlja Prva TV.

Taksisti su najavili da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slede, i to od 13 do 15 h, sve dok kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Taksisti su se ranije okupili na četiri lokacije, i to na Novom Beogradu (Blok 70), Paliluli (bivša hala „Pionir“), Voždovcu (Kumodraška) i Čukarici (Obrenovački put).

Oko 13 sati vozila su krenula ka centru grada. Oni su nezadovoljni i radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, prenosi RTS.

Osim blokiranih ulica, od podneva je skoro nemoguće dobiti slobodan taksi. Tačno u podne prestali su sa radom kol-centri najvećih taksi udruženja. Protest bi, prema najavama, trebalo da traje do 15 časova.

Taksisti najavljuju da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slede, i to od 13 do 15 časova, sve dok, kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Kao razlog za protest organizatori navode nesprovođenje zakona protiv „privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz“.

Novosti pišu da se na uglu ulica Ilije Garašanina i Starine Novaka dogodila svađa između taksista i jednog vozača koji je tuda prolazio, koji se žalio da zbog protesta kasni na posao i da su taksisti prevršili svaku meru. Sukob su sprečili drugi taksisti, umirujući svog kolegu.


Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!