Društvo

„I da sam vođa meksičkog kartela, to ne umanjuje krađu Malog“

Beogradski glas (Beta) – Profesor Univerziteta u Vizbadenu Raša Karapandža rekao je da su jedine posledice njegove analize doktorata ministra finansija Siniše Malog, pet i po godina nakon što je objavio, pretnje koje svakodnevo dobija i zahtev za njegovim otkazom upućen univerzitetu u Nemačakoj gde radi, „a čije pisanje je sponzorisala vlada Ane Brnabić“.

Takodje, i „jeziva kampanja laži i neistina svih medija pod kontrolom države koja ima za cilj da se on diskredituje, a da se glasačima objasni kako kradja doktorata nije tako strašna stvar i da za poziciju ministra doktorat uopšte nije potreban“, rekao je Karapandža u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NiN.

Kako je rekao, „sve i da nije univerzitetski profesor već vođa meksičkog kartela, ili, ne daj bože, bivši ministar informisanja u Vladi Slobodana Miloševića, za vreme čije vladavine su streljani novinari da li bi to na bilo koji način umanjilo krađu ministra Malog?“

„Da li tih 70 odsto i više stranica koje je ministar Siniša Mali od reči do reči prepisao u svom doktoratu nakon ove medijske kampanje prepune laži, treba da znači da one više nisu prepisane“, zapitao je Karapandža.

On je podsetio da je ranije pisao o slučaju plagiranog doktorata nemačkog ministra odbrane Cu Gutemberga, kome je doktorat oduzet za samo 12 dana, a navodi i da je supruzi predsednika Zimbabvea Grejs Mugabe oduzet doktorat posle četiri godine, ali se njen muž nije javljao iz Njujorka i profesore koji su je uhvatili u kradji nazivao „mrziteljima Srba i Srbije“.

„Nažalost, nakon ovih pet i po godina, postalo je jasno da mi kao zemlja ne možemo da se poredimo sa Nemačkom. A nažalost ne možemo ni sa Zimbabveom. Mi kao društvo smo daleko iza njih, čini se kategorija za sebe“, rekao je Karapandža.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač