Beograd na dlanu

Stanari naselja Stepa Stepanović tvrde da je SPC podnela tužbu protiv njih zbog crkve

Beogradski glas (Beta) – Udruženje građana „Stepa Stepanović“, iz istoimenog beogradskog naselja, saopštilo je da je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve (SPC) podnela tužbu protiv stanara koji su protestovali prilikom poslednjeg pokušaja izgradnje crkve brvnare u centru tog naselja, na mestu gde je ranije bilo planirana izgradnja Doma zdravlja.

„Patrijaršija je tužbu podnela protiv trudinica i majki s malom decom, optuživši ih čak kako zloupotrebljavaju svoju decu. U svom slepilu i srebroljublju, ovom akcijom – nezapamćenom u dosadašnjoj istoriji našeg naroda i SPC – Patrijaršija očito želi da putem finansijskog iscrpljivanja gradjana ovog naselja, obezbedi sebi uslove za nastavak započetog posla – nasilne izgradnje crkve brvnare“, naveli su u saopštenju.

Predstavnici tog udruženja su dodali da se građani ne bore protiv crkve, kako se to predstavlja, već protiv kršenja zakona.

„Patrijaršiji nije od države vraćena bilo kakva parcela u našem naselju, jer ona nikada nije bila u vlasništvu crkve. Ova građevinska parcela – planskim dokumentima predviđena za zdravstvenu stanicu – Patrijaršiji je jednostavno data. Time je najdirektnije prekršen Zakon o restituciji, koji nedvosmisleno propisuje da građevinska parcela predodređena za javnu namenu ne može biti predmet restitucije“, smatraju u tom udruženju.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!