Beograd na dlanu

Da nije skupo, bilo bi smešno – Vesić naložio da se zamene sve kocke na kolovozu oko Trga Republike: Nismo mi krivi, krivi su projektanti

Izvor: Beta, Fonet

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je izvođaču radova na Trgu Republike da u roku od 35 do 40 dana zameni sve kocke na kolovozu oko Trga o svom trošku i bez zaustavljanja saobraćaja.

Kako je preneo Beoinfo, Vesić, gradski urbanista Marko Stojčić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković jutros su iznenada došli u inspekciju Trga i održali sastanak sa izvođačima, kojima je Vesić rekao da je razlog njegovog dolaska da proveri primedbe građana, pre svega biciklista, motociklista i udruženja na kocke na kolovozu oko Trga koje su ih sprečavale da taj prostor normalno koriste.

Vesić je poručio izvođačima da je nedopustivo da kada su projektovali i radili kolovoz oko Trga nisu razmišljali o svim kategorijama korisnika, već samo o automobilima.

„Mi smo vlast koja sluša građane i sad ćete lepo o svom trošku da popravite sve što ste pogrešno uradili i da kocke prilagodite tako da kolovoz mogu da koriste biciklisti i motociklisti“, rekao je Vesić.

On je istakao da je grad platio sve do poslednjeg dinara da se Trg sredi i da će izvođači popraviti svaku grešku o svom trošku, a da grad to neće koštati ni dinar.

„Imate od 35 do 40 dana da sve završite, organizujte se odmah, nema zaustavljanja saobraćaja nego ćete raditi po etapama“, rekao je Vesić.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Beograđanka Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Beograđanka
Guest
Beograđanka

Zašto se ne spomenu i automobili? Vožnja automobilom u ponedeljak 02.09.2019. prilikom kretanja sa semafora iz Francuske ulice ka Domu o omladine, kasnije ka tunelu, je bila prilično stresna za mene kao vozača. Da li zbog modela auta koji vozim, ali moj automobil je jedva držao pravac! Bukvalno je poskakivao po tim oštrim ivicama sa kocki.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!