Svet

EU više nikada neće biti ista: Predsednici Evropske komisije i Evropskog saveta potpisali sporazum o razlazu sa Velikom Britanijom

Izvor: Tanjug

Predsednici Evropske komisije i Evropskog saveta potpisali su danas, bez prisustva medija, sporazum o razlazu Evropske unije sa Velikom Britanijom.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel objavio je na tviteru fotografije sa potpisivanja sa Ursulom von der Lajen, u prisustvu evropskog pregovarača za Bregzit Mišela Barnieja.

Medijima je bilo zabranjeno prisustvuju tom, kako se navodi, malom ali značajnom koraku kojim se prvi put potvrđuje izlazak neke države iz EU, prenosi AP.

„Šarl Mišel i ja upravo smo potpisali Sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU i time otvorili put ka njenoj ratifikaciji od strane Evropskog parlamenta“, napisala je tvoteru Ursula von der Lajen šest sati posle potpisivanja.

„Stvari će se neminovno promeniti, ali naše prijateljstvo ostaje. Počinjemo novo poglavlje kao partneri i saveznici“ objavio je Mišel, kako se navodi, takođe satima nakon ceremonije potpisivanja,

Očekuje se da će Parlament EU ratifikovati sporazum o Bregzitu sledeće srede, samo nekoliko dana pre isteka roka.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač