Srbija

Zapad daje još jedan mandat

Beogradski glas – Uvodna reč glavnog urednika

Iznenadio sam sebe kad sam prilično ravnodušno primio informaciju iz, do sada, dobro obaveštenih diplomatskih izvora – truli Zapad će truloj vlasti u Srbiji omogućiti još jedan mandat! Ali ne zbog Kosova, jer to je završena priča sa nekoliko nejasnih tehničkih detalja koji muče Ono kao predsednika (OKP). Dakle, šta je to drugo ili novo? Udomljavanje migranata po Srbiji, na šta „Beogradski glas“ upozorava skoro dve godine. OKP je debelo ugazio u ovaj projekat ocvalog Sorosa, kojim se bogati deda sveti Evropi.

Na ovoj temi prosperirale su mnoge, doduše pretežno desne, partije u mnogim zemljama EU. Kod nas ovoj temi ozbiljnu pažnju poklonili su samo DJB i „Dveri“, ostali se na laćaju ovog vrućeg krompira, što nije problem političke i ideološke profilacije, već pitanje opstanka Srba u sopstvenoj državi.

Đubroidna medijska mašinerija OKP se, na ovaj ili onaj način, opčinjeno bavi bojkotom budućih izbora, u toj meri da će tolikom preokupacijom obesmisliti čitavu priču, što upecana opozicija očito ne vidi. Još se jasno nisu odredili ni da li je bojkot cilj ili sredstvo političke borbe; da li bojkot treba da bude posledica žestokih javnih protesta ili snaga i veličina tih protesta treba da bude inspirisana idejom o bojkotu… Da ne pominjem nikakvu ili traljavu međunarodnu akciju opozicije, koja bi trebalo svakodnevno da pita zapadne nalogodavce OKP zašto ga podržavaju i time sve vreme ruše sopstvene postulate demokratije, slobode mišljenja i slobodnih medija.

A OKP ne prestaje s kampanjom. Kad nadmoćno pobedi na sledećim izborima, počašćen još jednim mandatom, bez problema će nam servirati kosovski desert i za gorušicu spremiti tužnu priču o naseljavanju nekoliko stotina hiljada migranata, od kojih već neki uvežbavaju život po napuštenim vojvođanskim salašima. Možda mu uspe da njima ojača svoje biračko telo i proizvede sranje koje je svojevremeno Miteran napravio Francuzima da bi osvojio drugi mandat. Možda mu posluže i za popunu sadašnjih huliganskih četa koje ne mogu brojnošću potpuno da premreže Srbiju.

Za one koji misle da su ovakve prognoze preterane, nekoliko pitanja: zašto se prikrivaju incidenti migranata; zašto se kriju podaci da na 60 muških glava dolazi jedna žena i jedno dete – kako je moguće da su muškarci izbegli a ostavili žene, decu i roditelje tamo gde je njima bilo teško i opasno; zašto se deca migranata, uz besplatne udžbenike, školuju po Srbiji ako je cilj njihovih roditelja da se nastane u zemljama EU; zašto se ne iznose podaci da je preko 90 odsto muških migranata prošlo vojnu obuku…

Razmislite, gospodo, o ovome – na vreme.

Piše: Milan Bečejić


Poštovani čitaoci, na kioscima je novi broj Beogradskog glasa.


Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!