Srbija

„Već treći put sam pozvana u svojstvu svedoka ubistva Olivera Ivanovića, to je pritisak pred izbore na Kosovu“

Izvor: Kossev

Ksenija Božović, potpredsednica GI SDP i bliska saradnica Olivera Ivanovića dobila je treći poziv za saslušanje u svojstvu svedoka u slučaju ubistva lidera SDP, Olivera Ivanovića, prenosi Kossev.

Božović za Kossev potvrđuje da će se odazvati pozivu, ali podvlači da ovaj poziv na saslušanje, kao i svi prethodni upućeni saradnicima ubijenog Ivanovića, dolazi u čudnom trenutku. Iz SDP navode da ovo vide kao pritisak pred predstojeće izbore.

„Danas oko 14 časova su policajci iz kosovske istražne jedinice došli da mi uruče poziv da se 4. septembra u 10 časova pojavim u svojstvu svedoka za krivično delo ubistva. Ja sam već dva puta davala izjavu kosovskom Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svedoka“, kaže Božović za Kossev.

Ona dovodi u pitanje trenutak u kojem je ovaj, kao i prethodni pozivi Silvani Arsović, uručen.

„Zašto samo pozivaju nas kao njegove najbliže saradnike i maltretiraju nas ovoliko puta. Šta novo mogu da očekuju da mi kažemo. Ovo je pritisak na nas i ovo je iscrpljujuće“, navodi Božović.

Pored kritike zbog činjenice da poziv dolazi nakon raspisivanja izbora, ova politička predstavnica Srba i odbornica u lokalnoj skupštini opštine Severna Mitrovica poručuje da će se pozivu odazvati. Božović je prethodno dala jednu izjavu Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici, a potom, nakon što je slučaj preuzelo Specijalno tužilaštvo, se još dva puta odazvala na poziv za saslušanje.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!