Srbija

SNS proglasila pobedu na izborima u Medveđi

Izvor: Fonet

Srpska napredna stranka saopštila je da su na osnovu rezultata sa svih 28 biračkih mesta u Medveđi osvojili 64,8 odsto glasova. Izborna komisija se od 18 sati nije oglašavala, kada je rečeno da je izlaznost do tog trenutka bila 56 odsto. SNS tvrdi da je izlaznost bila rekordna – više od 67 odsto.

Kako je saopštio SNS, u loklanom parlamentu imaće 18 od 25 mandata.

Ispred sedišta stranke u tom gradu se okupio veći broj ljudi, a posle saopštavanja izbornih rezulata za svih šest lista, počelo je slavlje uz vatromet.

Prema podacima SNS, sve liste koje su učestvovale na izborima prešle su cenzus: SRS, PUPS, dve manjinske liste Albanaca i Srpska desnica Miše Vacića. Radikali će imati dva mandata, PUPS i Srpska desnica po jedan mandat, dok je lista „Svi za Medveđu – Muharem Saljihu“ osvojila dva mandata, a Partija za demokratsko delovanje – Fljorim Sahiti jedan.

U Medveđi su održani izbori za lokalni parlament, a građani su birali odbornike sa šest lista. Pravo glasa ima 6.602 građana.

Za 25 odborničkih mandata borile su se Srpska napredna stranka, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska radikalna stranka, Partija za demokratsko delovanje, „Svi za Medveđu“ i Srpska desnica.

SzS je bojkotovao ove vanredne lokalne izbore.

Predsednik izborne komisije Ivan Kostić rekao je za N1 da do 18 časova nije bilo prijavljenih nepravilnosti, kao i da su sva birališta regularno i na vreme otvorena.

Govoreći o snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vidi Srpska desnica kako navodno snima listiće u štampariji, Kostić je rekao da on zvanično nema podatak o tome, da snimak nije video, da ga to ne interesuje i da ne planira da ga pogleda.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 04. 12. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!