Srbija

Požar na Staroj planini i dalje besni, čeka se avion iz Rusije

Beogradski glas (Beta) – Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da očekuje da u naredna dva dana u Srbiju stigne letelica iz Rusije koja će pomoći u gašenju požara.

On je za televiziju Pink rekao da je upućen zvaničan dopis Ministarstvu za vanredne poslove Rusije kako bi angažovali njihov najbolji avion za gašenje požara Iljušin-76.

„Reč je o letelici koja nosi 42 tone vode i ima 10 članova posade. Očekujemo da za dan ili dva dodje u Srbiju“, rekao je Marić.

Naveo je i da trenutno nema ugroženih života, da je oko 200 ljudi angažovano na četiri sektora na Staroj planini.

„Angažovano je 90 vatrogasaca, 50 pripanika žandarmerije, kao i dobrovoljaci i meštani“, rekao je Marić.

Naveo je i da će biti angažovana i dva helikoptera MUP-a.
Zbog požara na području Čestelina u blizini Vranja danas u taj grad dolazi 45 vatrogasaca iz Kraljeva, Valjeva, Sremske Mitrovice, Beograda, Niša i Leskovca, preneo je RTS.

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije održanoj sinoć rečeno je da je vatrom zahvaćeno 13 kvadratnih kilometara i da se radi se o izuzetno nepristupačnom terenu, što pripadnicima Vatrogasno-spasilačke jedinice otežava gašenje.  

Na terenu je 13 vatrogasaca iz Prokuplja koji su dežurali kako se vatra ne bi proširila do kuća.

Kako su mediji ranije javili u Trgovištu je proglašena vanredna situacija, a jedna nepokretna osoba je evakuisana.

Predsednik te opštine Nenad Krstić rekao je za RTS da očekuje da će se situacija stabilizovati tokom dana s obzirom da je stigla pomoć iz Novog Sada.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač