Srbija

Ponovo velike poplave u Srbiji, u Kraljevu proglašena vanredna situacija

Beogradski glas (Beta) – U Kraljevu je danas zbog velike količine padavina proglašena vanredna situacija, rekao je agenciji Beta načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Marić je rekao da je zbog velike količine padavina voda ušla u dvorišta i podrume 50 domaćinstava koja se nalaze u prigradskim naseljima, a da su tri osobe iz mesta Grdica su evakuisane.

On je kazao i da je izbavljeno 15 putnika koji su zbog padavina bili zaglavljeni na putu Kraljevo-Kragujevac.

Marić je naveo da kiša pada i u Lučanima i Čačku, kao i da su zbog najave većih padavina pripadnici Sektora za vanredne situacije upućeni na krizna mesta.

“Do izlivanja reke došlo je i u Tutinu gde je voda ušla u dvorišta 20 kuća. U mestu Vinča kod Čačka evakuisane su dve osobe”, rekao je Marić.

Proglašena vanredna situacija u opštini Knić zbog izlivanja reke

Štab za vanredne situacije opštine Knić proglasio je danas vanrednu situacija na celoj teritoriji te opštine gde je zbog obilnih padavina tokom noći došlo do izlivanja reke Gruže i Čestinske reke, rečeno je Beti u Upravi za vanredne situacije u Kragujevcu.

Prema saopštenju iz opštine Knić, najteže je u selima Donje Gruže gde su kuće i staje pod vodom, nekoliko porodica je evakuisano, a na stotine hektara je poplavljeno.

Oštećeni su putevi, mostovi, poplavljena je i ambulanta u Gruži koja neće raditi.

Voda sa izvorišta Ribeška je za sada ispravna, ali Štab za vanredne situacije u opštini Knić apelovao je na gradjane da obezbede zalihe vode za piće.

Do izvorišta je prodrla voda, pumpe su isključene ali će vodosnabdevanje tokom dana biti normalizovano.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović je rekao Beti da su opštini Knić već poslate vreće sa peskom, a biće upućena i specijalna vozila sa čamcima, pumpe za crpljenje vode i jedna cisterna sa vodom za piće.

Kočović je rekao da je najteža situacija u selima Guberevac, Gruža i Čestin, gde su se reke izlile na nebranjeno poljoprivredno zemljište.

Tokom noći u dva domaćinstva u Čestinu obavljena je evakuacija stoke, a u Guberevcu se u tri domaćinstva radilo na crpljenju vode.

Prema rečima Kočovića, bilo je prekida na delu puta Kragujevac-Kraljevo u Guberevcu i Balosavi, kao i železnici u Čestinu.

Na teritoriji grada Kragujevca najviše se intervenisalo tokom noći zbog izlivanja kišne kanalizacije u obodnim naseljima, Beloševac, Bresnica, Grošnica i Ilina Voda.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x