Srbija

Ne, nije Njuznet: Sud ih kaznio jer su se naprednjaci prepoznali među ovcama

Beogradski glas (Beta) – Administratori fejsbuk grupe „Alo, Mladenovac“ kažnjeni su sa 3.000 dinara i opomenom za krivično delo uvrede zbog toga što su na tom nalogu objavili fotografiju ovaca koje su lokalni odbornici Srpske napredne stranke (SNS) doživeli kao uvredu, prenosi list Danas u izdanju od srede.

Fotografija koja je autentična, prikazuje ogradjene ovce iznad kojih je razvijen transparent na kojem piše „Skupština opštine Mladenovac“. Fotografija je nastala pre više godina na mladenovačkom stočnom vašaru a jedno vreme se nalazila i na zvaničnom sajtu opštine.

Sudija, za kojeg lokalni Pokret „Samo jako“ navodi da je suprug većnice Skupštine opštine i istaknute članice SNS, zaključio je da su administratori fejsbuk grupe Mirjana Ilić i Dejan Janić na taj način prekršili Krivični zakonik i izrekao im opomenu u novčanom iznosu.

On je zaključio da su oni krivi što su objavili fotografiju na kojoj se vidi natpis „Skupština opštine Mladenovac“ ispisana na velikom PVC panou, dok se ispod nje nalazi ogradjeno stado ovaca koje razgledaju i pored koga prolaze ljudi, što sve nalikuje stočnoj pijaci i po presudi „svakako ima uvredljiv, omalovažavajući karakter“.

List navodi da je na sudjenju jedan od članova SNS, inače veterinar po zanimanju, izjavio da je uvredjen jer se zna da su u narodu ovce „prihvaćene kao glupe životinje“. 

Jedna od osudjenih Mirjana Ilić najavila je da će se žaliti i da se nada će EU konačno shvatiti „kakav režim podržava već sedam godina“. 

„Još nisam sigurna da li da se smejem ili da plačem. Ne zbog visine kazne, odnosno ‘opomene’, koja je smešna, nego zbog sramotnog obrazloženja koje je potpisao sudija“, rekla je ona.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

2
Leave a Reply

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MarkoMirjana Milutinovic Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Mirjana Milutinovic
Guest
Mirjana Milutinovic

Ako je ovo fotografija a ne montaža zašto bi neko bio kažnjen što je objavio ovu fotografiju? Zašto bi član SNSa bio uvredjen ako se ne poistovećuje sa životinjama na slici..

Marko
Guest
Marko

Ovakve sramotne presude od strane sudija, treba da posluže kao primer da ne može svako da bude sudija u Srbiji,
posebno kad je očigledno da mu je žena naredila da presudi protivzakonito.
Slika je već bila na strani i zvanično je predstavljala nezavisnu manifestaciju, ovde se očigledno radi o politčkom nasilju i zloupotrebi sudske funkcije, što je za zatvorske presude organizatorima takvih hajki na slobodne ljude.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!