Srbija

Nakon spaljenog auta, molotovljevi kokteli bačeni na kuću prokupačkog inspektora

Beogradski glas (N1) – Zasad nepoznata osoba bacila je oko 2.30h posle ponoći u Ulici Danila Kiša tri molotovljeva koktela u dvorište i na kuću Gradimira Milosavljevića, saobraćajnog inspektora Gradske uprave Prokuplja.

Povređenih nema, a ovo je inače drugi napad na njegovu imovinu, nakon što mu je u maju ove godine, takođe u dvorištu, zapaljen automobil. Kako je Južnim vestima potvrđeno u prokupačkoj policiji, policajci su odmah po prijavi izašli na lice mesta, obavešteno je tužilaštvo i u toku je rad na utvrđivanju svih činjenica.

Bačeni kokteli izazvali su manji požar u dvorištu 60-godišnjeg inspektora, ali je vatra ubrzo ugašena.

„Kasno smo legli, oko 2.31 čula se lomljava flaše, srča i sve, i odjednom je vatra buknula ispod prozora samog. Istrčao sam, ugasio peskom koji slučajno tu imam, jer nešto radim, druga flaša je bila nerazbijena, a treća je gorela samo u flaši. Tako da je to baš bilo lepo planirano, za neku veću štetu“, kaže za N1 Milosavljević.

On podseća da je 28. na 29. maj u dvorištu kuće bio parkiran njegov automobil, kada je ispod njega podmetnut požar. „Policija je uradila svoj deo, sve kvalitetno, sve dostavila sudu. Međutim, od 28. avgusta osnovno tužilaštvo se uopšte ne odaziva. U roku od mesec dana su dužni da objave da li prihvataju ili pokreću, ništa nisu uradili. Ovo je napad na sve ljude koji rade u javnim ustanovama, javnim organima, nije napad na inspektora, nego napad na sistem, na državu i to treba malo ozbiljnije shvatiti“, istakao je Milosavljević.

Njegov automobil je, podseća reporter N1, tada potpuno uništen.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!