Srbija

Funkcioneru SNS-a 1,6 miliona evra subvencija za gradnju hotela

Akcionarsko društvo Planinka, koje proizvodi Prolom vodu i poseduje više banja u Srbiji, dobiće 1,6 miliona evra iz državnog budžeta za izgradnju hotela Bela Jela u Lukovskoj Banji, prenela je Nova ekomomija. Na čelu tog preduzeća je Radovan Raičević čelnik Srpske napredne stranke (SNS) u Kuršumliji i nekadašnji poslanik SNS u SKupštini Srbije.

Kako se navodi u ugovoru u koji je Nova ekonomija imala uvid, Planinki su odobrena sredstva za izgradnju hotela u cilju proširenja kapaciteta Lukovske Banje, u okviru kapaciteta Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Prolom Banja“.

Nova ekonomija je navela da će subvencija biti isplaćena u dve tranše, i to 2020. godine u visini od oko milion evra, a 2021. u iznosu od 640.000 evra. Sprovođenjem te investicije treba da bude zaposleno najmanje 70 novih radnika na neodređeno vreme do 2020. godine, a Planinika se ugovorom obavezala da sprovede investiciju do kraja 2020. godine u iznosu ne manjem od 8,1 milion evra.

Nova ekonomija je podsetila da je Planinka A.D. preduzeće koje proizvodi Prolom vodu, upravlja Prolom i Lukovskom Banjom i parkom prirode Đavolja varoš, a u avgustu je objavljeno da je kupila i Kuršumlijsku Banju.

Na čelu tog preduzeća je Radovan Raičević, generalni direktor od 1989. godine, koji je istovremeno i, kako je Nova ekonomija navela, čelnik Srpske napredne stranke (SNS) u Kuršumliji, a bio je i poslanik u Skupštini Srbije na listi SNS-a u sazivu 2012-2014. godine.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač