Politika beogradski glas
Srbija

Formirana nova politička koalicija Srba na Kosovu

Beogradski glas (Beta) – Nova politička koalicija predstavnika Srba na Kosovu formirana je u Gračanici sa ciljem da zajednički izađe na prevremene parlamentarne izbore u oktobru na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju, potpisnici sporazuma o formiranju te koalicije su Nenad Rašić, Rada Trajković, Dragiša Mirić, Slaviša Petković i Branislav Marković.

„Naš dugoročni i strateški cilj je stvaranje dostojanstvenih uslova za zivot Srba, i njihov drustveni, institucionalni i ekonomski razvoj, koji mora biti glavna poluga ostanka Srba na Kosovu. Na žalost, svedoci smo apsolutne apatije mladih Srba koji zbog loseg političkog delovanja aktuelnih predstavnika, ne vide nikakvu dalju perspektivu na Kosovu, i sve češće se odlučuju da svoj zivot nastave negde drugde“, navodi se u saopštenju.

Kako su potpisnici tog sporazuma naglasili, zbog velike potrebe za adekvatnim političkim delovanje u kojem će mladi biti u fokusu institucionalnog razvoja, oni će kao politički predstavnici morati da ulože dodatni napor da stvore novu klasu politickih predstavnika mladih, koji će novim idejama da ojačaju odlučnost o ostanku kosovskih Srba.

„Mi, kao predstavnici svojih političkih organizacija, obavezujemo se da ćemo raditi na jačanju ‘Srpskog političkog korpusa’, koji će delovati u skladu sa strateškim interesima Srba na Kosovu, i time utemeljiti put za siguran ostanak i život Srba na Kosovu. Naša grupacija će biti otvorena za sve vrste razgovora u cilju jačanja ‘glasa Kosovskih Srba’, koji će kroz institucije Kosova postaviti stubove sigurnog ostanka i povratka raseljenih Srba“, istakli su oni.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!