Srbija

Firma Veselinovića i Radoičića kupila ‘Novi Pazar put’

Beogradski glas (Beta) – Kompanija „Inkop“ iz Ćuprije, na čijem čelu su kontroverzni biznismeni, braća Zvonko i Žarko Veselinović, kao i Milan Radoičić, kupila je „Novi Pazar put“, objavio je radio Sto plus.

Promena vlasništva, o kojoj se mesecima u Novom Pazaru govorilo, zvanično je zabeležena i u Agenciji za privredne registre gde je „Inkop“ 6. januara upisan kao vlasnik 100 odsto kapitala jedne od najvećih kompanija u ovom delu Srbije.

Prethodni vlasnici „Novi Pazar puta“ bili su „Novi put plus“ i Montažno-proizvodno preduzeće „Jedinstvo“ iz Sevojna. Inače, „Novi put plus“ je ćerka firma „Jedinstva“.

Pre nego je „Novi Pazar put“ i zvanično dobio nove vlasnike došlo je do promene na čelu te kompanije, jer je početkom novembra za direktora postavljen bivši načelnik Kazneno-popravnog zavoda Niš Aleksandar Grbović.

Gradjevinsko preduzeće „Inkop“ iz Ćuprije osnovano je 1992. godine, a po 40 odsto vlasništva u njemu imaju Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, dok 20 odsto kapitala te firme pripada Žarku Veselinoviću.

To preduzeće, kao deo konzorcijuma, dobilo je posao izgradnje deonice Ljig – Preljina, na Koridoru 11, vredan 60 miliona evra.

Njegovi vlasnici povezivani su sa raznim aferama, a protiv njih su vodjeni brojni sudski postupci zbog različitih krivičnih dela.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač