Srbija

Firma Veselinovića i Radoičića kupila ‘Novi Pazar put’

Beogradski glas (Beta) – Kompanija „Inkop“ iz Ćuprije, na čijem čelu su kontroverzni biznismeni, braća Zvonko i Žarko Veselinović, kao i Milan Radoičić, kupila je „Novi Pazar put“, objavio je radio Sto plus.

Promena vlasništva, o kojoj se mesecima u Novom Pazaru govorilo, zvanično je zabeležena i u Agenciji za privredne registre gde je „Inkop“ 6. januara upisan kao vlasnik 100 odsto kapitala jedne od najvećih kompanija u ovom delu Srbije.

Prethodni vlasnici „Novi Pazar puta“ bili su „Novi put plus“ i Montažno-proizvodno preduzeće „Jedinstvo“ iz Sevojna. Inače, „Novi put plus“ je ćerka firma „Jedinstva“.

Pre nego je „Novi Pazar put“ i zvanično dobio nove vlasnike došlo je do promene na čelu te kompanije, jer je početkom novembra za direktora postavljen bivši načelnik Kazneno-popravnog zavoda Niš Aleksandar Grbović.

Gradjevinsko preduzeće „Inkop“ iz Ćuprije osnovano je 1992. godine, a po 40 odsto vlasništva u njemu imaju Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, dok 20 odsto kapitala te firme pripada Žarku Veselinoviću.

To preduzeće, kao deo konzorcijuma, dobilo je posao izgradnje deonice Ljig – Preljina, na Koridoru 11, vredan 60 miliona evra.

Njegovi vlasnici povezivani su sa raznim aferama, a protiv njih su vodjeni brojni sudski postupci zbog različitih krivičnih dela.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 01. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!