Srbija

Da nije poražavajuće, bilo bi smešno: SNS odbornica osuđena zbog 3.500 evra, a kažnjena sa 1.000

Izvor: Južne vesti

Nakon što je tražila više od 400.000 dinara da bi pomogla odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, SNS odbornica u niškoj Skupštini i doktorka Specijalne bolnica „Gornja Toponica“ Mirjana Miladinović, prema dogovoru tužioca i branioca, biće osuđena na tri godine uslovne zatvorske kazne i 100.000 dinara.

Kako piše portal Južne vesti, Miladinović se nije pojavila na suđenju u utorak, a njen branilac Stevan Marković kaže da je u vreme kada stiže pošta ona na poslu. Ipak tvrdi da je bila obaveštena o ročištu.

Marković je, reagujući na objavljenu vest, u sredu saopštio da novac „u navedenom obimu nikada nije bio u posedu optužene“.

„Ona nije zadržala vrednost o kojoj se govori u sredstvima javnog informisanja, tako da nema mesta za navode da je došlo do bilo kakvog ‘bogaćenja'“, izjavio je Miladinović za N1.

Marković je napomenuo da Miladinović ranije nije bila u sukobu sa zakonom.

Miladinović je uhapšena u julu ove godine. Iz policije su tada rekli da postoji sumnja da je doktorka tražila i primila 3.500 evra. Od toga je 2.300 zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko još jednog osumnjičenog predala 61-godišnjem lekaru čije se ime ne navodi.

Direktor Toponice kaže da neće biti kažnjena, Zakon predviđa otkaz

Iako u Zakonu o radu piše da je jedan od razloga za otkaz „krivično delo na radu ili u vezi s radom“, direktor bolnice „Gornja Toponica“ Milan Stanojković kaže da nije na njemu da kažnjava Miladinovićevu koja je upravo u ovoj bolnici zloupotrebila položaj doktora.

„Mi možemo da pokrenemo disciplinski postupak, ukoliko je prekršena radna disciplina. Ovde je posao za tužioca“, rekao je Stanojković za Južne vesti.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač