Srbija

Brnabić: Pucanje autoputa nije katastrofa

Beogradski glas (Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Beogradu da nije dopustivo pucanje asfalta na autoputu kroz Grdeličku klisuru nedugo posle njegovog otvaranja, ali je ocenila i da ta situacija ne predstavlja katastrofu.

Upitana kako je taj deo autoputa mogao da dobije upotrebnu dozvolu i da li će neko odgovarati zbog pojavljivanja naprslina na površinskom sloju asfalta, Brnabić je rekla i da „nije nadležna za odgovornost“ i izrazila nadu da će odgovorni biti sankcionisani.

„Ja nisam nadležna za odgovornost, već pravosudje, tužilaštvo. Ne mislim da je situacija bila katastrofa, jer nisu bili ugroženi životi, nema materijalne štete za korisnike autoputa. To će biti sanirano i nadam se da će odgovorni biti sankcionisani“, kazala je Brnabić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora s predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Cvijanović je kazala da RS ne može da bude odgovorna za propuste privatnih kompanija iz tog entiteta BiH, kao što je firma Integral inženjering iz Laktaša,  koja je bila izvodjač radova na autoputu kroz Grdeličku klisuru.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!