Politika

Vulin: Kobre su zadužene za bezbednost vrhovnog komandanta, nema govora o zloupotrebi

Izvor: Fonet

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da pripadnice Kobri koje obezbeđuju Predsedništvo Srbije samo obavljaju svoj posao i da nema govora o bilo kakvoj zloupotrebi žena ili političkom marketingu.

„One su u subotu obavljale svoje redovne aktivnosti. Kobre su zadužene za bezbednost vrhovnog komandanta, to je njihov posao“, rekao je Vulin za RTS.

On je kazao da je zloupotreba zapravo kada te žene vređate i napadate.

Vulin je uputio kritike na račun predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković koja je na Tviteru objavila: „Izvinjavam se što vas prepadam ovom strašnom slikom, ali samo da razjasnimo. Ovo je kobra. A ono ispred Predsedništva su samo neke cicke koje prave budalu od sebe zarad jednog diktatora u silasku“.

Vulin je rekao da ne razume količinu mržnje koju neko izražava prema sopstvenoj vojsci i istakao da Trajković nikada nije napala policajce i policajke Kosova.

„Pripadnice Kobri su ravnopravne pripadnice Vojske Srbije, one su obavljale svoje redovne aktovnosti. One su nečije majke, nečije sestre, supruge, niko nema prava da ih vređa i da ih tako zove“, rekao je Vulin.

Dodao je da umesto vređanja, predstavnice Kobri zaslužuju zahvalnost i podršku.

„One ne čuvaju bezbednost predsednika Vučića, već svakoga od nas“, rekao je Vulin.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač