Politika

Vučić odustao od puta u Zagreb: Neki u Hrvatskoj ne mogu da se naviknu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na kolenima

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je predsednika Evropske narodne partije (EPP) Žozefa Dola da neće putovati u Zagreb na kongres EPP, prenela je Radio-televizija Srbije.

Kako se navodi, Vučić je Dolu u pismu objasnio da iako je pripremio „ozbiljnu analizu događanja u regionu“ i onoga što bi svi zajedno morali da učine, ipak odlučio da ne dođe zbog „prave medijske harange“ koja se vodi u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska.

„Želim da dodam da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na kolenima“, naveo je Vučić.

On je naveo da se nije uplašio i da je mnogo puta odolevao takvim napadima i odgovarao na organizovane napade.

„Nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donelo značajne poene u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji deo politike koju predstavljam, a to je, pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata… Ni na koji način ne želim da utičem na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj“, naveo je Vučić.

Vučić je dodao da su u Srbiji svi dobrodošli i da ni protiv jednog učesnika i člana Evropske narodne partije neće biti vođena bilo kakva hajka i haranga.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!