Politika

Vučić nakon „iznenadnog sastanka“ sa Makronom i Tačijem: Evropa želi da ima najznačajniju ulogu oko kosovskog pitanja

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Parizu, da Makron i Evropa žele da imaju najznačajniju ulogu u rešavanju kosovskog pitanja, ali da nije došlo do „dubinskog sastanka“.

Vučić je novinarima preneo da je razgovor bio veoma „srdačan, dobar, otvoren i prijateljski“ i da je pozicija Srbije „nedvosmislena i nepromenjena“.

„Sigurno je da Evropa želi jasnu ulogu u daljem dijalogu Beogradu i Prištine“, rekao je Vučić, ističući da je stav Srbije i dalje da prvo moraju da ukinu takse, pa da tek onda može doći do nastavka dijaloga.

On je ocenio da je francuski predsednik Emanuel Makron želeo da pokaže evropsku posvećenost rešavanju problema na evropskom tlu.

„Ja sam bio realističan, pomalo pesimističan“, dodao je Vučić.

Povodom kritika na račun incijative „mali Šengen“, Vučić je rekao da Srbiji treba otvoreno tržište.

„Srbija ima suficit i sa Hrvatskom i sa Albanijom i sa Severnom Makedonijom…. Da ništa ne znate, svako bi to razumeo osim srpskih političara u opoziciji. Mi ćemo njima da prodajemo naše vozove, i sve što napravimo u našoj zemlji. Je l’ moguće da neko toliko ne razume ekonomiju da to morate da mu crtate!?“, rekao je Vučić.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 12. 02. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!