Politika

Vučić: Jasno vam je da je ovo 10:0, osim ako ne dođu neki glasovi iz svemira – ko god bude izabran u Prištini spreman sam da pregovaram

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srpska lista na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu odnela jednu od najubedljivijih pobeda u svojoj istoriji, te da je u svim mestima sa srpskim stanovništvom dobila više od 90 odsto glasova.

“To je do sada sa prebrojanim glasovima 10 od 10, osim ako ne dođu neki glasovi iz svemira”, rekao je Vućić novinarima u Beogradu.

Vučić je naveo da su mu izborni rezultati neočekivani, s obzirom na kako je rekao, “najteže uslove” gde su mnogi pokušavali da sruše monopol Srpske liste.

“U Severnoj Mitrovici Srpska lista je dobila 7.118 glasova, Srpska liberalna partija 34 glasa, Rada Trajković i Rašić 51 glas i Partija kosovskih Srba 55 glasova. Srpska lista je dobila 98,07 srpskih glasova”, rekao je Vučić.

Naveo je i da je u svim mestima Srpska lista dobila više od 90 odsto glasova, te da je ona dobila značajno više glasova, a svi drugi značajno manje glasova.

“U Obiliću gde je Srpska lista dobila 1.217 glasova, Rada Trajković i Rašić nisu dobili nijedan, u Štrpcu gde je Srpska lista dobila 5.122, oni su dobili 26. U Orahovcu Srpska lista dobila je 404 glasa, četiri glasa dobila je Rada Trajković”, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da će Srbija biti spremna da pregovara bez obzira na to koja partija pobedi na parlamentarnim izborima na Kosovu.

“Ko god budu legitimni predstavnici, ma ko god da je, Srbija će biti spremna da razgovara. Naše je da razgovaramo. To će biti veoma teško, neće biti lako ni za nas ni za njih”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je kazao trenutno vodi Demokratski savez Kosova, ali da očekuje da Samoopredeljenje dobije veliki broj glasova iz inostranstva.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x