Politika

Vučić: Elita se sladostrasno bavi diplomama, a mi „krezuba stoka“

Beogradski glas (Beta) – Ma koliko ubedljivo gubili izbore, kriv je uvek narod, jer mi, glupi deo Srbije, za razliku od njih ništa ne razumemo, pa zato i ne možemo da donosimo ispravne odluke, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o opoziciji u autorskom tekstu za list „Politika“, pod naslovom „Elita i plebs“.

Vučić je za „Politiku“ napisao da je poslednjih dana i nedelja predjena granica, kako je rekao, svake političke učtivosti i elementarne pristojnosti, u sveprisutnoj kampanji, kako je ocenio, omalovažavanja svih koji misle drugačije od onih koji su u srpskom društvu umislili da, iz nekog razloga, pripadaju eliti, mislećem, socijalno i umno emancipovanom sloju društva.

„Uostalom, samo ih pogledajte i zapitajte se kakve su to gromade kada ih predvode intelektualne veličine poput Trifunovića, Obradovića, Djilasa, jer nesumnjivo je da ova trojica, pride i Jeremić, imaju najveće znanje, nepokolebljivo poštenje i božanski moral“, napisao je Vučić.

On je naveo da su oni „očigledno nervozni jer prevrati ne uspevaju, kao i da je podrška naroda obrnuto proporcionalna rušilačkim naporima koje preduzimaju na dnevnom nivou“.

„Politički kvazielitisti pribegli su oprobanom, neki bi, delimično s pravom, rekli, fašističkom metodu, podeli naroda na superiorne, one kojima oni pripadaju, i inferiorne, one koji nikako ne mogu da pobede“, naveo je Vučić.

Dodaje da će ti inferiorniji vremenom postajati, kako je ocenio, sve gluplji, odvratniji, siromašniji i neobrazovaniji, za razliku od prvih.

„Lepo su smislili, narode crkni, dok oni lepo žive, a ako nam se suprotstavite, vi kugo narodna, mi prepametni i od Sebe izabrani, slomićemo vam kičmu, kao i onim malobrojnim predstavnicima naroda koji ga se ne stide“, napisao je Vučić u u autorskom tekstu „Elita i plebs“.

On je naveo da je spreman da brani pravo svakog čoveka u Srbiji da ne bude, kako je naveo, gažen, pljuvan i proglašavan za manje vrednog, kao i pravo da narod sam bira, što je Vučić ocenio, da narod to ume i da će umeti na sledećim izborima.

„Zato, kada budem ponovo rekao kako ih prezirem, biće i jasno zašto to radim. Zato što oni preziru Srbiju“, rekao je Vučić.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bogdan Jovanov Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Bogdan Jovanov
Guest
Bogdan Jovanov

Vučiću, da li si ti u životu nekada nešto pošteno uradio? Da li kada ustaneš odmah počneš da smišljaš koga ćeš da prevariš, slažeš, izmanipulišeš, pokradeš, uceniš, podmitiš, podkupiš, podmažeš…..??????

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!