Politika

Vučić: Daćemo opoziciji sve što traže, ne mogu da pobede rad

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su izborni uslovi danas deset puta bolji nego u vreme prethodne vlasti, a da će Vlast uraditi sve što opozicija smatra da treba kako bi izborni uslovi bili još bolji.

Komentarišući izjavu lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca da je samim pristankom na dijalog vlast priznala da su izborni uslovi u Srbiji loši, Vučić je dodao da bi, da vlast nije prihvatila razgovor, „oni rekli da vlast neće dijalog i pošli bi na demonstracije i da ruše RTS, a sad kad smo prihvatili dijalog oni kažu da je vlast priznala da su loši uslovi.“

„Uradićemo sve što još oni misle da možemo i po pitanju biračkih spiskova i finansiranju političkih partija, šta god hoće uradićemo, jer ne možete da pobede rad, sposobnost i marljivost lažima i izmišljenim pričama“, istakao je Vučić.

Izjavu Lutovca ocenio je kao licemernu i dodao da su svi znali koja su pravila razgovora, pristali na njih, a onda „čim ih napadne grupa ekstremista na društvenim mrežama oni se uplaše“. 

„Oni me napadaju kad primim poklon od Rusije, kad kupim „mistrale“ od Francuske, oni me napadaju šta god da uradim, napadaće me i za ovaj tunel, a oni nisu umeli ni da ga nacrtaju“, rekao je Vučić u Čortanovcima. 

Za lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa rekao je da danas nije prisutan na sastanku zato što je odabrao „da se kupa i da se brčka i to je u redu, samo treba da se otvoreno kaže“.  

Odgovarajući na pitanje novinara o izjavi bivšeg predsednika Borisa Tadića da je Vučić odgovoran za paljenje američke ambasade 2008. godine, Vučić je rekao da je to smešno, i da je on te večeri pozvao narod da ne ide pred ambasadu.

Kad je reč o Tadićevim izjavama Vučić kaže da se najviše nasmejao tvrdnji da su ga Goran Vesić i Nebojša Čović upoznali sa vodjama navijača na tribinama.

„Ljudi, ja sam odrastao na tribini i šta će Vesić koji nikad nije bio na tribini da me upoznaje sa nekim. To je bio deo mog života pre 30 godina, nikad to nisam krio, ja sve te ljude sa tribina poznajem, od 12. godine pa sve do studija išao sam na utakmice“, rekao je predsednik Srbije.

Slobodne Novine

Slobodne Novine

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bogdan Jovanov Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Bogdan Jovanov
Guest
Bogdan Jovanov

Ako će da prihvati sve što „oni“ traže, u čemu je onda problem???

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač