Politika

“Vlada Srbije da objavi ugovor s Austrijom o readmisiji migranata”

Beogradski glas (Beta) –  Predsednik Dveri Boško Obradović zatražio je danas od Vlade Srbije da objavi ugovor o kojem je govorio bivši ministra unutrašnjih poslova Austrije, Herbert Kickl, po kojem se migranti koji ne dobiju azil u Austriji, vraćaju Srbiji.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je o postojanju tog ugovora Kickl govorio za austrijske medije i pitao da li taj ugovor znači da Srbija postaje centar za migrante na Balkanu.

Obradović je naveo da niko iz Dveri nema problem s tim da se pomogne ljudima u nevolji, naročito onima koji beže od rata, ali da za državu na prvom mestu moraju da budu gradjani Srbije i njihovi životi i bezbednost.

“Ideja da Srbija bude centar za migrante i da se njima dodeljuju seoska imanja i kuće je neodrživa i o tome su poslanici Dveri nekoliko puta govorili u Skupštini. Pre svega, ti ljudi ne žele da ostanu ovde, a Srbija prvo treba da reši probleme i stambeno pitanje svojih gradjana koji žive ispod granice siromaštva”, rekao je Obradović.

On je ocenio da nema mogućnosti da se bilo kakav dugoročniji prihvat migranata sprovede na inkluzivan način što znači potencijalne probleme u budućnosti.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 07. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x