Politika

Vesić: SNS neće pristati na zahteve opozicije da se Vučiću zabrani bavljenje politikom

Beogradski glas (Beta) –  Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je da SNS neće pristati na zahteve opozicije „da se Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom“ i da se „nezakonito promeni sastav Regulatornog tela za elektronske medije (REM)“.

Vesić je novinarima posle okruglog stola na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o izbornim uslovima rekao da je opozicija „shvatili“ da je taj dijalog način „da oni dođu na vlast i da uređuju mediji i određuju šta će ko da piše i vrate Dragana Đilasa u RTS i REM“.

On je kazao da će SNS nastaviti da učestvuje na okruglim stolovima i da će insistirati da se razgovara u skladu sa zakonom.

Vesić je rekao da SNS ne pada na pamet da razgovaraju o tome kako mediji treba da rade.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da su na okruglom stolu neki predstavnici opozicije iznosili ultimatume i tražili da se smene članovi REM-a igornišući zakon.

Napomenuo je da samo Savet REM-a može da predloži razrešenje člana ukoliko je prekršio zakon i da taj predlog potom ide u Skupštinu Srbije, a da ne može Skupština sama da ih bez tog predloga razreši.

On je kazao da je prihvatljiv zahtev opozicije da se izabere Nadzorni odbor Skupštine Srbije, što je bio predlog i civilnog sektora.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 01. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!