Politika

„Unutar SNS-a u toku je sukob klana Andreja Vučića i klana Nebojše Stefanovića“

Izvor: Fonet

Ne postoji nikakva šansa da Savez za Srbiju (SZS) učestvuje na izborima na proleće, izjavio je predsednik Narodne stranke i predsedavajući SZS Vuk Jeremić i naveo da je potrebno uspostaviti uslove za fer i slobodne izbore i potom pratiti da li se oni poštuju.

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da se afere aktuelne vlasti u Srbiji više ne mogu staviti pod tepih, ali kako to nije dovoljno da bi SZS učestvovao na izborima na proleće.

Mi ih iznosimo u interesu javnosti, građana, jer podaci stižu više nego ikada, rekao je Jeremić.

On je najavio da naredne nedelje predstavnici Evropskog parlamenta dolaze u Srbiju, na treću rundu međupartijskog dijaloga u Skupštini Srbije, na kojima SZS ne učestvuje, ali će se svakako sastati sa njima.

Mi nećemo učestvovati u formatu dijaloga u Skupštini Srbije, jer to ima efekat Potemkinovih sela, rekao je Jeremić, koji veruje da evropski posrednici imaju dobre namere, ali ne veruje da će u tome uspeti.

Jeremić je podsetio na plagirani doktorat ministra finansija Siniše Malog, navodnu umešanost oca ministra policije Nebojša Stefanovića u trgovinu oružjem, kao i priču o uzgajanju marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“.

Njegova je ocena da se radi o sukobu moćnih frakcija unutar Srpske napredne stranke, odnosno „sukobu klana Nebojše Stefanovića i klana Andreja Vučića“.

Jeremić tvrdi i da Poreska uprava, pod kontrolom Andreja Vučića, kontroliše firme za koje se sumnja da su bliske sa Nebojšom Stefanovićem.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 01. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!