Politika

SPS predložio da se smanje plate narodnim poslanicima koji bojkotuju Skupštinu

Beogradski glas (Beta) –  Socijalistička partija Srbije podnela je Skupštini Srbije predloge za izmenu Poslovnika i dopunu Zakona o Skupštini Srbije kako bi unapredili i rad i nametnuli poštovanje dostojanstva najvišeg zakonodavnog tela, izjavio je danas šef poslaničke grupe socijalista Djordje Milićević.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je izmenama Poslovnika predvidjeno sankcionisanje materijalno onih koji neopravdano odsustvuju sa sednica, dok izmene zakona treba da onemoguće trgovinu mandata.

„Nas poslanike su izabrali gradjani, a ukoliko neko od gradjana ne dodje na posao to se odražava na njegovu platu. Mi moramo deliti sudbinu gradjana kao predstavnici naroda i zato smo predložili izmene i dopune Poslovnika koje predvidjaju da svako neopravdano odustvo sa sednice mora biti materijalno sankcionisano, a sva sredstva tako prikupljena kroz Administrativni odbor da budu usmeravana u dobrotvorne svrhe“, rekao je Milićević.

On je kazao da izmene zakona o Skupštini Srbije treba da spreče političku trgovinu mandatima u parlametnu i stvaranje nepostojećih poslaničkih grupa i političkih opcija koje nisu učestvovale na parlamentarnim izborima, a imaju svoje poslaničke grupe u Narodnoj skupštini.

„Mi ne sporimo odluku Ustavnog suda iako se sa njom ne slažemo da mandat pripada poslaniku, ali taj mandat ne može biti predmet političke trgovine“, istakao je Milićević.

On je kazao da sadašnji saziv parlamenta ima veoma velik broj poslaničkih grupa, medju kojima i predstavnike političkih opcija koji nisu učestvovali na izborima i koji nisu dobili poverenje gradjana na izborima.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 25. 03. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač